Consistori 2015-2019

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/07/2020 08:20:57

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

L'Ajuntament
Consistori 2015-2019

L'Ajuntament - Consistori 2015-2019

09/09/2015
Lectures: 786
Per la igualtat, la cohesió i la justícia social

El PSC segueix treballant per impulsar que la igualtat, la cohesió i la justícia social estiguin al capdavant de les polítiques que impulsem des del govern de la ciutat.

Aquest ple ha estat una clara demostració d'això, mentre la nostra iniciativa permetia aprovar el Pla de Rescat Social i el Pla Local d'Habitatge, és a dir, allò que sí afecta les persones, els seus drets i la seva qualitat de vida, d'altres intentaven desviar l'atenció cap a estèrils debats sobre consultes no convocades com PP i C's, o com ERC, PP i Veïns, que intentaven crear dubtes —evidentment sense cap prova— sobre la netedat de l'acció del govern en relació amb l'avançament del sou a un funcionari municipal, mitjançant el forçat i inútil intent de reprovació de l'actuació de l'alcalde quan ja s'havien corregit els defectes formals.

Al PSC aquestes gesticulacions histriòniques i intranscendents no ens fan perdre ni un moment ni ens desvien dels nostres objectius fonamentals: garantir els drets bàsics per a tothom, fer de Sant Feliu un espai d'oportunitats on desenvolupar els projectes vitals de les persones que la conformen i mantenir la ciutat neta i endreçada.

Un Pla de Rescat Social i un Pla d'Habitatge, fets amb les persones i per a les persones que suposen, com es diu ara, un full de ruta que atengui les cinc dimensions fonamentals dels drets bàsics de la ciutadania: alimentació, habitatge, educació, treball i autonomia personal, i amb les quals promovem la igualtat d'oportunitats de les persones al llarg de totes les etapes de la seva vida si ho necessiten. Ja sigui a la infància, amb escoles bressol o el servei de menjador, mitjançant la tarifació social segons el nivell de renda amb un topall màxim de 195 € (que el PDeCAT, antiga Convergència, volia augmentar a 220 €), ajudes al lleure, llibres escolars, beques menjador, sortides escolars; en el cas d'infants amb discapacitats, amb monitors per garantir el lleure de l'infant. A la joventut, amb espais de lleure, com ara el nou Casal de Joves, el carnet jove, la formació i ocupació o l'habitatge assequible. O a la maduresa de les persones, garantint al màxim la seva autonomia personal i dignitat, ja sigui ajudant-les a adequar els seus habitatges perquè hi puguin seguir vivint el màxim de temps (ascensors, plats de dutxa, etc), o generant una oferta de pisos adaptats i amb serveis comunitaris per quan això no sigui possible, com sempre ha defensat el PSC; o mitjançant el Servei d'Atenció Domiciliària o la teleassistència (gratuïtes per a tothom que cobri menys de 1.000 €), o el manteniment del carnet blau i les seves prestacions.

Tot això sense oblidar les situacions socioeconòmiques personals o familiars que necessiten suport, fins que no es recuperen, pel que fa a l'habitatge de lloguer social, el pagament d'aigua i llum, i la possibilitat de formació i ocupació per a aturats de llarga durada.

Això és el que fem: que tothom tingui les mateixes oportunitats sigui quin sigui el seu nivell econòmic i pugui exercir amb plenitud els seus drets lliurement.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar