Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/02/2023 10:55:31

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Educació infantil
1r cicle

L'educació infantil 2 serà gratuïta el curs 2022-2023 en els centres de titularitat pública

04/04/2022
Lectures: 1987
L'educació infantil 2 serà gratuïta el curs 2022-2023 en els centres de titularitat pública

L'educació infantil 2 serà gratuïta per a les famílies el proper curs escolar 2022-2023 en els centres de titularitat pública. La mesura beneficia l'alumnat, el sistema educatiu i les famílies, i ajuda a combatre el despoblament rural.

En una segona fase, a partir del 2023, la cobertura es farà extensible a l'Infantil 1 i l'Infantil 0 amb l'objectiu que l'escolarització dels 0 als 3 anys sigui gratuïta en els centres de titularitat pública.

Aquesta mesura s'ha pres gràcies a un acord entre la Generalitat i les entitats municipalistes, segons el qual el Departament d'Educació continuarà finançant el que finançava fins ara a les escoles bressol municipals i, a més a més, assumirà l'aportació que feien les famílies en les places públiques.

Educació invertirà 90 milions d'euros per curs escolar. En funció de la tipologia de centre, el cost de la plaça per infant tindrà diferents anàlisis:

  • Escoles bressol municipals: Actualment el cost es divideix en tres vies de finançament de 1.600 euros cadascuna a parts igual per a famílies, corporacions locals i Generalitat. Amb la nova proposta, Educació finançarà 1.600 euros més per cada plaça assumint el que paguen les famílies.
  • Escoles bressol del Departament d'Educació: El Departament assumeix tot el cost d'escolarització.
  • Escoles bressol privades: Educació subvencionarà amb 800 euros per infant/curs. A més, en el cas d'aquelles famílies en situació de vulnerabilitat, Educació subvencionarà amb 800 euros addicionals, assumint per tant 1.600 euros per alumne/a. Actualment tan sols els centres d'iniciativa social reben una subvenció de 300 euros per alumne/a.

 

Més informació: Departament d'Edcuació Generalitat de Catalunya

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior