Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/06/2023 10:08:14

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu s'acomiada del pas a nivell en una jornada per al record

17/10/2022
Lectures: 1537
Sant Feliu s'acomiada del pas a nivell en una jornada per al record

Dissabte 15 d'octubre la ciutadania de Sant Feliu va dedicar un 'adéu' col·lectiu al pas a nivell del ferrocarril, que connecta el carrer de Constitució amb el passeig de Comte de Vilardaga. Des de les 10 i fins les 14 h es van desenvolupar a l'entorn d'aquest element històric diverses activitats per acomiadar-lo, només hores abans que a la mitjanit de diumenge es tanquès per sempre el seu accés per les obres del soterrament.

Entre d'altres propostes, els i les assistents van poder participar en la creació d'un missatge en una lona amb les fotografies que es podien fer in situ. També es va habilitar un espai per enregistrar missatges en vídeo relacionats amb el pas a nivell, unes gravacions que es conservaran en una càpsula del temps. A més, a la zona es va instal·lar una carpa informativa per donar a conèixer l'objectiu estratègic número 1 de l'Agenda Urbana (Ordenar el territori i fer un ús racional del sòl, conservar-lo i protegir-lo) i per explicar a la ciutadania com serà la ciutat del futur un cop executat el projecte guanyador Rambla Major.

A les 12 h va tenir lloc un acte institucional presidit per l'alcalde Oriol Bossa, i al que també van assistir la primera tinenta d'alcaldia Lídia Muñoz; David Prat, director d'Infraestructures de la Generalitat; Xavier Flores, secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana; i representants de diverses associacions de veïns i veïnes. En el seu parlament, l'alcalde va recordar la rellevància d'aquesta fita per a la ciutat, que esborra de la seva fesomia urbana un dels principals punts negres, i que suposa un pas de gegant per tenir una ciutat cohesionada i segura.

Galeria de fotos a Facebook

Connectivitat i accessibilitat entre els dos costats de la via

Per garantir la connectivitat i l'accessibiltitat entre els dos costats de la via, es mantenen les escales del pas elevat. A més, ADIF ha instal·lat dos ascensors a banda i banda de la passera existent al costat de l'actual pas a nivell, una alternativa adaptada i accessible per a persones amb mobilitat reduïda, cotxets d'infants i persones grans. També s'han ampliat les voreres en la zona d'embarcament i sortida d'aquests ascensors, que permetrà facilitar el flux de vianants, i evitar aglomeracions. Altres alternatives de pas són el pont de la riera de la Salut i el túnel del carrer de la Verge de Montserrat.

Amb aquesta intervenció, ADIF podrà avançar els treballs per adequar el traçat ferroviari existent amb l'execució de les obres i la posterior posada en servei de la futura estació provisional, que es preveu que entri en funcionament a principis del proper any.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior