Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
03/10/2023 10:12:13

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Entra en funcionament la nova estació provisional de tren

13/04/2023
Lectures: 2914
Entra en funcionament la nova estació provisional de tren

El diumenge 16 d'abril va tenir lloc l'obertura de l'estació provisional de tren, que restarà oberta fins a la finalització de les obres del soterrament de les vies. La instal·lació està situada a uns 200 metres de l'actual edifici de viatgers, que quedarà fora de servei.

La nova estació provisional disposa de dos edificis independents de estructura metàl·lica i amb accessos segregats. A l'andana sentit Molins de Rei, amb prop de 120 metres quadrats, s'hi accedirà des del carrer de Constitució, el passatge de Fargas i el passeig de Comte de Vilardaga; a l'altra banda, l'andana sentit Barcelona comptarà amb més de 124 metres quadrats, tindrà l'accés al carrer de Constitució, al costat del parc Nadal. Cada edifici comptarà amb màquines expenedores de bitllets i controls d'accés, i el servei de taquilla de venda de bitllets s'ubicarà en el costat Barcelona. Els accessos es realitzen directament des de la via pública, i hi ha pavimentació amb franja de seguretat i paviment podotàctil per a les persones usuàries invidents.

Amb la posada en servei de l'estació provisional, es podrà iniciar el desmuntatge de les instal·lacions que ja no es faran servir, de manera que es pugui continuar amb la integració del ferrocarril al municipi. Per assegurar la continuïtat del servei durant les obres, s'establirà un règim de via única en els trajectes col·laterals i es mantindran dues vies d'estacionament a la terminal provisional. Així, es podran realitzar les operacions necessàries per garantir la seguretat i la comoditat dels viatgers.

Afectacions al servei

Actualment hi ha afectacions en els primers i els darrers trens del dia entre Cornellà-Castellbisbal i Martorell, que s'allargaran fins dissabte 15 d'abril al matí. La nit de dissabte a diumenge 16 d'abril es preveu un tall nocturn que afectarà els trens entre les 23 i les 7 h entre Castellbisbal i l'Hospitalet. A partir de les 7 h, la interrupció es reduirà al trajecte entre Castellbisbal i Cornellà fins les 15 h, quan entri en funcionament la nova estació provisional de Sant Feliu.

Renfe establirà un servei alternatiu per carretera en el tram afectat durant els períodes en què es produirà una afectació en el servei ferroviari. Per aquest motiu, es comunicarà a través de megafonia, pantalles, teleindicadors i senyalització específica a les estacions i també a través del telèfon d'informació, les pàgines web www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es, les aplicacions per a mòbils Rodalies de Catalunya i  Adif, i les xarxes socials amb els perfils @rodalies, @infoadif i @renfe.

Tota la informació del soterrament a l'abast

Amb la voluntat de minimitzar les afectacions i de mantenir informada la ciutadania, l'Ajuntament va organitzar dimecres 12 d'abril una sessió informativa, oberta a tota la ciutadania, on es van explicar tots els detalls de la posada en funcionament de l'estació provisional.

L'acte va comptar amb l'assistència de l'alcalde Oriol Bossa, la primera tinenta d'alcaldia Lídia Muñoz, i els serveis tècnics municipals que gestionen l'Oficina del soterrament. Tots els detalls que es van oferir es poden consultar en aquesta presentació.

Sessio informativa estacio provisional autoritats

A banda d'aquestes sessions, l'Ajuntament disposa de diferents eines i canals d'informació sobre les obres del soterrament. Un d'aquests canals és l'apartat al web municipal on la ciutadania pot consultar les informacions més rellevants de soterrament i contingut audiovisual relacionat, al que es pot accedir a través de www.santfeliu.cat/soterrament. També hi ha la possibilitat de subscriure's al butlletí electrònic per rebre puntualment novetats i informació actualitzada de l'estat de les obres.

A més, s'ha posat en marxa un visor al web municipal que permet consultar totes les afectacions a la mobilitat motivades per les obres del soterrament. Aquesta eina és una aplicació que permet conèixer l'abast de les afectacions, tot aportant informació sobre la ubicació i l'interval de temps previst de durada de la incidència. L'objectiu és posar a disposició de la ciutadania una eina amb informació actualitzada en temps real, que pot ser consultada a www.santfeliu.cat/afectacions_soterrament.

Per últim, el Punt d'informació i atenció ciutadana (PIAC) d'ADIF, ubicat al carrer de la Verge de Montserrat, ofereix informació sobre el soterrament de forma presencial els dilluns i divendres de 10 a 14 h, i dimecres de 15 a 19 h, i per correu electrònic a piac.santfeliu@gmail.com.

I per a qualsevol dubte o aclariment la ciutadania pot adreçar-se de forma directa a l'Oficina d'Intervenció Urbana de l'Ajuntament de Sant Feliu, a l'adreça de correu electrònic soterrament@santfeliu.cat.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior