Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/07/2024 20:17:35

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Projectes YUZZ 2014: Electroplasmatic, transformant la indústria dels videojocs des de Sant Feliu

03/06/2014
Lectures: 5055
Projectes YUZZ 2014: Electroplasmatic, transformant la indústria dels videojocs des de Sant Feliu

A la nova edició del Yuzz ja comencen a destacar projectes bastant sòlids, com és el cas d'Electroplasmatic, l'empresa creada per 10 joves emprenedors decidits a transformar la indústria dels videojocs. Avui us presentem al Marc i a en Dan, dos dels components d'aquest projecte.

Què és Electroplasmatic? 

És un projecte conjunt format per deu persones amb disciplines diverses, des de dibuixants a programadors, passant per camps més tècnics, motivats per la idea de finalitzar un projecte del qual el jugador en formi part i visqui en primera persona la història que es vol explicar.  

Com va sorgir? 

Tot va començar fa un any, amb dos o tres persones que van tenir la idea de crear l'estudi. A mesura que es necessitaven determinats perfils s'anaven incorporant noves persones a l'equip. El passat mes de febrer l'estudi va canviar de nom i d'estructura. Ara el projecte està més organitzat i enfocat a funcionar com a empresa. 

 

Com és l'equip que conforma Electroplasmatic? 

La majoria són tècnics i artistes; des de dibuixants que fan la il·lustració, l'ambientació, el disseny de personatges o 3D, als animadors, els que s'ocupen dels gràfics, els programadors...i la  part d'administració. 

A qui van dirigits els vostre videojocs? 

El nostre públic està molt determinat pel tipus de continguts. El projecte en el que treballem actualment s'adreça a un target bastant madur, ja que la trama i l'estil són bastant foscos i no són aptes per a totes les audiències. No obstant, el nostre objectiu és experimentar amb tot tipus de projectes i arribar a tot tipus de públics.  

Què us diferencia de la competència? 

Per començar, només el fet d'apostar per la creació d'una empresa en el moment actual, tenint en compte que som gent jove, acabant d'estudiar, veient la situació de crisi actual...ja és un element a destacar. Actualment la indústria del videojoc està vivint un boom, però el que ens diferencia a nosaltres és que volem arriscar i explorar diverses maneres de fer, però també mirant el treball d'altres estudis, intentant absorbir les coses bones que fan i detectar les seves mancances per resoldre-les. A més, un altre element diferenciador és la nostra estructura, que és molt horitzontal. No ens agraden les jerarquies, a Electroplasmatic tots tenim la mateixa força i això fa que ens sentim integrats i motivats per participar. Ens agrada retroalimentar-nos i fem classes magistrals entre nosaltres per aprofitar els coneixements dels uns i els altres.  

Per què us vareu apuntar al Yuzz? 

Per fer contactes i conèixer gent proactiva, amb les mateixes inquietuds que nosaltres, amb ganes de conèixer diferents formes de fer i compartir problemes i experiències com a emprenedors. A més, ens va semblar molt interessant el fet de realitzar dinàmiques de grup que podem aprofitar per dur-les a terme amb el nostre equip. I, sens dubte, el fet d'optar a la possibilitat de fer un viatge a Silicon Valley i viure tot el que es mou allà, l'esfera més alta de la creació a nivell tecnològic, és un somni per nosaltres. 

Quina és la vostra previsió de futur pel que fa al món dels videojocs? 

Pensem que la concepció del videojoc està canviant amb la generació que arriba. Abans es tractava d'un mer entreteniment però cada cop més és un mitjà per transmetre valors i coneixements. Creiem que el videojoc serà part de la cultura com avui ho són el cinema o la literatura, i hi haurà per tots els gustos i de totes les temàtiques. D'altra banda, seguiran existint els videojocs que només ofereixen entreteniment sense cap tipus de trama, com els dels telèfons mòbils, amb els que desconnectes una estona però que no t'aporten res.  

En què esteu treballant actualment? 

De moment no podem desvetllar gaire cosa sobre el nostre actual projecte, només dir-vos que estem treballant de valent i que aviat us anirem informant per Facebook i Twitter.  

Però no us penseu que aquests nois es passen el dia treballant a l'estudi, com a bons emprenedors, també inverteixen molt de temps movent-se pels cercles professionals per donar-se a conèixer i fer networking. Aquesta setmana estaran al BizBarcelona, i a finals de mes els podreu trobar al Gamelab Barcelona, la fira internacional del videojoc per excel·lència. Enrecordeu-vos del seu nom perquè estem segurs que arribaran lluny!

Comparteix
Salta a la part superior