Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/12/2023 02:12:38

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Aplicacions pràctiques dels itineraris de Collserola amb rutes interactives al mòbil

06/06/2014
Lectures: 3248
Aplicacions pràctiques dels itineraris de Collserola amb rutes interactives al mòbil

Us agraden les passejades pels espais naturals de Sant Feliu? Voleu que el vostre telèfon mòbil us faci un itinerari?

Aquest dissabte dia 7 de juny, s'inauguren els tres nous itineraris per la Serra de Collserola, a Sant Feliu de Llobregat.

En el marc de  les Jornades de la Vinya i el Vi que ofereix el Consorci de Collserola es visitaran una part d'aquests itineraris. 

Aquest itinerari de 4 hores recorrerà els paratges de Can Parellada i de Can Ferriol, on es descobrirà com funcionava un forn de calç i es visitaran diferents tipologies de barraques de vinya, unes construccions rurals realitzades en pedra seca, en diferents estat de conservació i restauració, també s'explicarà quina era la seva funció i perquè són tant característiques dels paratges de Sant Feliu. A la ruta s'observaran diferents paratges de recuperació agrícola i la diversitat del medi natural en aquest entorn.

 

L'hora de sortida serà les 10.30 i el punt de trobada el plàtan situat a uns 400m més amunt de l'Àrea de Lleure de la Salut, no cal inscripció prèvia.

Recordeu que a www.santfeliu.cat/itineraris podeu descobrir els paisatges, flora, fauna i història de serra de Collserola a Sant Feliu mitjançant els codis QR's i la Realitat Augmentada ja que permet fer itineraris autoguiats pels espais naturals de Sant Feliu a Collserola, sense horaris i només amb un smartphone.  

Ja no hi ha excusa per demorar la descoberta dels seus diferents ambients i les seves espècies singulars, els espais d'interès geològic, el coneixement dels masos i paratges santfeliuencs.

Un altre exemple de les noves tecnologies com a eina facilitadora del coneixement i apropiació ciutadana del patrimoni local (natural, paisatgístic, arquitectònic). 

En el cas d'aquesta ruta, les tecnologies (codis QR i Realitat Augmentada) s'han introduït a la senyalètica informativa i de guiatge, disponible en senders, pistes i camins del Parc Natural de la Serra de Collserola, al municipi de Sant Feliu de Llobregat.

El lloc web del projecte també incorpora un mapa interactiu d'itineraris.

 "Coneix Collserola" és un projecte que es va desenvolupar amb una subvenció per a espais naturals protegits del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, i amb cofinançament de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. A més aquest projecte realitzat amb la col·laboració de tot un equip de treball local d'emprenedors i entitats com Arrels Locals . L'empresa PovArt Estrategia Digital, una de les iniciatives emprenedores que treballa al centre Co-Work-TIC, l'espai de coworking de Sant Feliu, ha liderat la realització de les rutes interactives.

Més informació:

3, 2, 1... Coneix Collserola amb rutes interactives al teu mòbil

http://www.santfeliu.cat/go.faces?xmid=246

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior