Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/09/2020 08:20:51

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu Innova - Innovació i emprenedoria digital

07/03/2015
Lectures: 2924
Urban Labs, espais públics de Sant Feliu per projectes pilots d'innovació urbana

Sant Feliu torna a esdevenir una ciutat que es troba a l'avantguarda de la tecnologia. Ahir es va presentar el projecte d'enllumenat intel·ligent dut a terme al Parc Nadal durant els darrers mesos, en un acte obert al públic al Centre Cívic Les Tovalloles, on es van explicar les característiques tècniques del projecte i els resultats obtinguts des de la seva posada en marxa, seguit d'una demostració in situ, al Parc Nadal.

El Parc Nadal ha servit com a espai de prova de noves tecnologies i gestió telemàtica, on experimentar en diferents casos d'ús amb l'objectiu d'implantar més solucions a altres zones de la ciutat un cop avaluats els resultats obtinguts. En concret, el nou sistema d'enllumenat intel·ligent ja ha comportat un 35% d'estalvi energètic i un 50% d'estalvi en manteniment. Pel que fa al factor econòmic, a hores d'ara s'ha aconseguit estalviar més de 1.300 ? en 80 dies de funcionament i identificar incidències ràpidament. Es calcula que en un període de 6 a 8 mesos es recuperarà el total de la inversió realitzada.

El nou sistema de telegestió no ha suposat cap inversió per l'Ajuntament, ja que ha estat l'empresa Omega Peripherals qui l'ha cedit a Sant Feliu, donada la seva implicació en el món de les smart city. En aquest sentit, la voluntat de l'empresa és posar el Parc Nadal com exemple de bon funcionament i exportar el model a altres ciutats.

En realitat aquesta actuació s'alinea amb d'altres com la que ja al 2011 va suposar una racionalització i eficiència en la gestió dels recursos hídrics del parc del Roserar de Dot i Camprubí mitjançant la incorporació d'un sistema intel·ligent de telecontrol i telegestió remot que permetia l'automatització del reg i, per tant, s'emmarca en una aposta decidida per tot un seguit d'actuacions d'Smart City que l'Ajuntament de Sant Feliu porta a terme des de fa anys i que ara, mitjançant la iniciativa Urban Labs, facilita l'ús d'espais públics de la ciutat per a implementar projectes pilots de ciutat intel·ligent i innovació urbana i cerca aliances i col·laboració público-privada. 

Sant Feliu, social smart city i laboratori urbà

Un dels objectius principals de Sant Feliu és consolidar-se com a ciutat innovadora i amb iniciatives com aquesta esdevé un espai demostrador de tecnologies i iniciatives de Social Smart City, on la tecnologia de ciutat intel·ligent es fa servir per posar-la al servei de la ciutadania.

Amb la línia d'acció concreta orientada a potenciar la utilització de la ciutat com a laboratori urbà s'erigeix l'emblemàtic Parc Nadal, i altres zones de la ciutat, com a espais de proves de solucions innovadores (serveis, productes, aplicacions, continguts...) per a empreses i projectes d'innovació social que desitgin implantar tests en qualsevol àmbit o camp d'actuació (urbanisme, educació i cultura, mobilitat, connectivitat, enllumenat, consum energètic, etc.) i que tinguin una implicació directa en el funcionament de la ciutat o en els serveis que proporciona l'Ajuntament de Sant Feliu.

L'objectiu d'aquesta metodologia d'innovació oberta urbana és doble:

  • Permetre a les empreses, emprenedors i digizens que provin els seus projectes innovadors en un espai o entorn real perquè, si demostren el seu valor, puguin posteriorment implementar-se a la resta de la ciutat o en altres territoris.
  • Aprendre i crear nous productes o serveis que puguin aportar millores i beneficis als ciutadans de Sant Feliu, solucionant necessitats no resoltes i noves demandes.

Per tant es vol testejar nous productes, serveis i sistemes de ciutat social intel·ligent amb integració als espais públics de Sant Feliu per desenvolupar a un entorn real urbà. 

La ciutat com a camp de proves de solucions de ciutat social intel·ligent

Aquestes iniciatives volen fer de Sant Feliu un camp de proves de solucions innovadores per a empreses i teixit social en àmbits com l'urbanisme, la cultura o la mobilitat. L'objectiu final d'iniciatives com aquesta és posar al servei de la ciutadania el talent, la tecnologia i el territori.

Amb aquest projecte volem facilitar a les empreses i innovadors socials que estiguin desenvolupant projectes d'intel·ligència urbana i ciutadana, i que estiguin alineats amb els objectius, prioritats i línies d'actuació de l'Ajuntament de Sant Feliu, la possibilitat de testejar-la a la nostra ciutat mitjançant proves pilot.

Si tens un projecte emprenedor de ciutat social intel·ligent o ets una empresa que treballa en el camp de les solucions smart city, i el teu producte o servei innovador té un clar benefici per a la ciutadania, proposa'ns un pilot.

Més informació: Presentació del sistema de telegestió de l'enllumenat i el reg del parc Nadal.

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar