Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
31/05/2020 12:15:19

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu Innova - Innovació i emprenedoria digital

18/09/2019
Lectures: 577
Innovació i joventut de Sant Feliu al Congrés de Govern Digital d'enguany

Aitor Rivera, Regidor de Joventut, Noves Tecnologies i Dret a l'Habitatge de l'Ajuntament de Sant Feliu, ha presentat avui la iniciativa "JovApp, com a carnet local en format app" en l'àmbit de serveis proactius del Congrés de Govern Digital, un fòrum de debat de referència a Catalunya sobre la transformació digital de les administracions públiques.

Aquesta nova edició del Congrés de Govern Digital ha posat èmfasi en aquells projectes que impulsen la transformació digital de les dinàmiques, processos i formes de treball de les organitzacions públiques. Per aquest motiu, el regidor ha presentat avui l'aplicació JovApp com un recurs digital innovador que ha creat l'Ajuntament de Sant Feliu per donar resposta a les demandes juvenils recollides al pla Jove 2012-2017 i també en els processos participatius que s'han realitzat durant els primers mesos de 2017 per elaborar el nou Pla Jove 2017-2021.

Durant la seva ponència, Rivera definia l'aplicació JovApp com una "eina digital gamificada dirigida al col·lectiu jove de Sant Feliu" que té l'objectiu de "facilitar la comunicació i la participació directa" entre l'Ajuntament i el jovent de la ciutat. També ha parlat d'aquesta nova plataforma com una col·laboració entre l'Ajuntament de Sant Feliu, els joves del municipi, les entitats culturals i comerços locals i el paper clau del grup impulsor.

Rivera ha destacat la involucració del col·lectiu en l'elaboració de l'aplicació, ja que el jovent ha participat en tasques com el disseny col·laboratiu de la plataforma. A més, per garantir la utilitat d'aquesta eina, l'Ajuntament de Sant Feliu ha realitzat enquestes a diferents instituts de la ciutat per recollir dades sobre els interessos dels usuaris potencials i ha dut a terme una prova pilot per testejar la funcionalitat de l'aplicació amb el "prototip d'OkupApp" a l'activitat Okupa la Nit a la Sala Ibèria el 2017. Aquest procés de prototipatge va comptar amb una sessió d'ideació prèvia a CO-Innova Sant Feliu, en la qual van participar vint joves innovadors per tal de co-crear i co-dissenyar el nou servei digital.

L'Ajuntament de Sant Feliu arrencava la creació d'aquesta plataforma l'any 2017 amb els objectius d'incentivar al jovent a participar d'una manera àgil a la ciutat, rebre oportunitats per gaudir dels serveis i productes que poden trobar al municipi i difondre l'activitat d'entitats culturals i del teixit empresarial local. Aquest projecte ha comptat amb la implicació de diferents departaments de l'administració local com ara Cultura, Joventut, Tecnologies, Esports, Comunicació, Comerç i Noves Tecnologies. Per garantir el bon desenvolupament de l'aplicació, tots ells han treballat conjuntament en sessions tècniques de treball i de brainstorming, analitzant possibilitats, elaborant propostes, testejant l'aplicació i promocionant-la. Finalment, després d'un any de treball, JovApp es presentava a la inauguració del Casal de Joves, el passat octubre.

També en el marc del Congrés Govern Digital, ahir 17 de setembre, va tenir lloc la Taula Rodona: "L'ampliació de la visió jurídica de la transformació digital de l'Administració Pública, peça clau per a fer-ne una realitat" on va participar com a ponent l'Ascen Moro, Cap de la Unitat de Gestió del Coneixement i Qualitat de l'Ajuntament. Aquesta taula estava enfocada a fer palesa la necessitat d'ampliar la visió jurídica i de regular nous aspectes. En aquest sentit, la visió jurídica tradicional de l'administració ha de canviar i necessitem juristes que coneguin els reptes que planteja l'administració digital i com fer front a aquesta regulació. La taula volia debatre aquest repte i també destacar la importància que els juristes treballin de manera conjunta les àrees de negoci, les àrees TIC, etc.

Dins l'eix de Governança digital, a la taula rodona: "La Governança Digital: perspectiva organitzativa, tecnològica i territorial" en Mario Alguacil, director de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals de l'Ajuntament de Sant Feliu, va parlar dels diferents prismes de governança digital: la governança des de la perspectiva organitzativa, la governança territorial, la governança de les dades i la governança tecnològica.
 

Amb la col·laboració del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar