Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
28/01/2021 04:16:30

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Programa Explorer

Sant Feliu Innova - Programa Explorer

28/10/2019
Lectures: 1626
L'emprenedor Felipe Ruiz Forcada crea l'Associació Freedom Games

Felipe Ruiz és dissenyador de videojocs, tècnic en màrqueting, comerç i turisme i especialista en Game Desing. Gràcies a la seva feina com a guia turístic al Museu d'Història de Barcelona, iniciava el seu camí en l'emprenedoria amb el projecte The Fish-E-Company, una proposta d'aplicacions i jocs digitals gratuïts per museus i entitats culturals i socials adreçats als seus usuaris i organitzadors. Per tal de guanyar més dinamisme i interacció, els videojocs presentaven una barreja d'elements virtuals, fent servir tecnologies de realitat augmentada a través de la càmera del mòbil, incloent-hi tècniques de gamificació.

Felipe va participar a dos programes d'emprenedoria de CO-Innova Sant Feliu amb The Fish-E-Company: el BIS'17 i l'Explorer Sant Feliu Space 2018, on va guanyar el tercer premi. Aquest emprenedor ha estat molt col·laboratiu amb Sant Feliu Innova i sempre s'ha mostrat disposat a reconstruir el seu propi projecte. De fet, ha rebut diferents assessoraments amb el nostre equip sobre qüestions d'emprenedoria, ideació, model de negoci, col·laboracions i creacions d'entitats.

Actualment, col.labora a les Escoles PIA, a VIOD GAMES STUDIO, en un projecte adreçat  a estudiants de disseny i desenvolupament de videojocs perquè facin pràctiques formatives útils per la seva vida professional i creïn un producte real.
 

Finalment, el seu esperit emprenedor i les seves ganes de professionalitzar i donar més sortides al món dels videojocs, el porta a crear l'Associació Freedom Games. Aquesta nova iniciativa persegueix els diferents objectius que us presentem a continuació:

  • Promoure el talent estudiantil en el desenvolupament de videojocs i la investigació de les noves tecnologies.
  • Promoure i aconseguir incorporar una proposta pedagògica per alumnes de l'ensenyament obligatori sobre el desenvolupament de videojocs.
  • Dinamitzar, assessorar i acompanyar a persones, professionals i creadors en el procés creatiu del desenvolupament de videojocs.
  • Generar xarxes i espais de convergència entre els desenvolupadors de videojocs, aficionats i professionals.
  • Promoure la inclusió del talent de les dones en el sector tecnològic.

Per aconseguir aquests objectius, l'Associació Freedom Games proposa tot un ventall d'activitats com els tallers d'ensenyament de desenvolupament de videojocs, art, programació i gamificació, activitats lúdiques i culturals on el videojoc és un plantejament central per fomentar les connexions amb la vida quotidiana i el sector, la creació de xarxes de suport per a les associacions i clubs de desenvolupadors no professionals o la realització de sessions dirigides a fomentar la inclusió amb professionals del sector dels videojocs i noves tecnologies.

A més, l'emprenedor no descarta la possibilitat de convertir aquesta associació en cooperativa, ja que té l'ànim i la missió de captar gent per fomentar, crear i treballar vers el món dels videojocs en diferents ramificacions socials i professionals. Aquesta última idea el vincula al nou programa de Sant Feliu Innova Foment del Cooperativisme - Associacions Impulso, que impulsa les associacions, cooperatives i entitats sense ànim de lucre i tracte d'establir sinèrgies entre emprenedors que tenen objectius comuns.

Actualment en Felipe i el seu equip de Freedom Games estan treballant en un nou projecte molt engrescador en col.laboració amb Sant Feliu Innova, que té per objectiu dinamitzar i CONNECTAR els membres de les comunitats de l'eco-sistema innovador de Co-Innova Sant Feliu. Començant pels membres de la Comunitat 2020 als que l'Associació Freedom Games convertirà en avatars per a interconnectar-se uns amb els altres i aconseguir més xarxa i punts coinnoconnectors ;). 

Properament, rebreu més notícies d'aquesta nova proposta per a Sant Feliu Innova d'en Felipe i els seus. 

Felicitats Felipe per la teva trajectòria i els teus assoliments que has aconseguit amb el teu esforç! Endavant! 

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Notícies relacionades:

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior