Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

23/05/2018 01:37:44

Idioma

Identificació

Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Xarxes de barri - Espai de participació

Què són les xarxes de barri?

Les xarxes de barri neixen amb l’interés de que els veïns i veïnes dels barris, juntament amb les entitats que en formen part, treballin conjuntament per a la millora del barri. Les xarxes de barri donen la oportunitat de que els ciutadans formin part activa en el dia a dia del que succeeix al barri. A part de crear un espai de relació, de coneixença mútua i de pertinença al barri, les xarxes treballen per aconseguir espais cohesionats i amb bona convivència.

Actualment la xarxa activa es la del barri Falguera

Qui forma part de les xarxes de barri?

Totes les persones que tinguin interès en treballar pel seu barri en poden formar part, des d’entitats veïnals, entitats socials, de joves, de grans, persones no associades a títol individual, i l’administració. Tots i totes podem formar part de la Xarxa de Barri!

De quina manera participem a les xarxes de barri?

Formar part de la xarxa de barri és un dret per a tothom i la manera de fer-ho serà una decisió individual. És a dir, tothom pot participar en funció i en mesura de les seves possibilitats. Formar part de les xarxa de barri és una corresponsabilitat social i un interès individual, però en cap cas a de suposar una obligació.

Les convocatòries són obertes a tothom, podràs veure les dates de reunions a través del web o contactant a participacio@santfeliu.cat

Com ens organitzem en les xarxes de barri?

Generalment ens reunim mensualment tots els que formem part activa per parlar d’accions i de propostes generals, però dins de les xarxes de barri ens trobem petites comissions de treball amb temàtiques diferenciades. Aquetes comissions faciliten el treball i donen la oportunitats de que els membres que en formin part puguin escollir en quin àmbit prefereixen donar suport.

La xarxa intenta arribar a consensos entre tots els membres alhora de prendre decisions i sempre està oberta a les diferents aportacions que tinguin una finalitat de millora en el barri i en les persones que allà hi viuen

Quines accions o activitats estem desenvolupant des de les xarxes de barri?

Cada barri té la seva pròpia dinàmica i autonomia, de la mateixa manera que cada xarxa treballa en funció dels seus propis interessos.

Actualment les xarxes de barri col·laboren en les festes, tradicions i costums del barri més arrelades, però alhora i tenint en compte la situació de crisis què estem patint. Les xarxes volen activar mesures anticrisis per ajudar al barri i tenir cura en que veïns i veïnes visquin en una bona convivència. També les xarxes són els principals interlocutors de les necessitats del barri i de les persones que allà conviuen.

Link to ObjectExecute action