Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/07/2020 07:12:32

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

28/03/2012
Lectures: 1654
Continguts oberts amb Josep Rivera a Crear, Innovar i Emprendre

Aquest passat divendres 23 de març, a la secció "Crear, Innovar i emprendre" dins el magazine matinal "El Mirall" de Ràdio Sant Feliu, vam estar parlant de continguts oberts i educació.  Va ser molt interessant i ja el podeu escoltar els que no ho vau poder seguir en directe.

El convidat va ser un santfeliuenc que té molt a dir en matèria de noves tecnologies i innovació. De fet, ja al 2008 va aportar la seva visió al documentat "Connectats" sobre noves tecnologies a Sant Feliu, al 2009 va participar a la jornada virtual Sant Feliu Innova on es va parlar del canvi de paradigma en l'aprenentatge universitari i en la formació d'adults, també va ser jurat dels Premis Extraordinaris Sant Feliu Ciutat Digital i ponent del cinefòrum sobre la pel·lícula "La Red Social", etc.
 
En Josep Rivera, santfeliuenc i coordinador tecnològic de la UOC, ens va explicar que són els continguts oberts en el món de l'educació, la universitària i també la no formal.

També ens va fer un recorregut per la historia d'aquest moviment, que s'inicià a finals del segle XX, en concret a 1998, amb precursors com David Wiley i Larry Lessig, i fins a l'actualitat. En aquest repàs, ens va enllaçar la història de les llicències Creative Commons (CC) amb els entorns personals d'aprenentatge (PLE), detallant les diferents tipologies de llicències (Reconeixement, No comercial, Sense obra derivada, Compartir igual), l'adopció del moviment per part d'Universitats, des del primer cas de l'Open courseware de l'MIT, la posterior expansió i bombolla de continguts, tendències actuals, etc.

Foto de grup


"Crear, Innovar, Emprendre" és una secció quinzenal creada pel programa municipal Sant Feliu On Line de la Regidoria de Noves Tecnologies conjuntament amb la seu local de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). L'objectiu d'aquesta secció és sensibilitzar a la ciutadania i al teixit socioeconòmic local envers la inclusió digital, la innovació, i la emprenedoria, social i empresarial.


Crear, Innovar, Emprendre

Cada programa de "Crear, Innovar i Emprendre", genera uns continguts en format talls d'àudio (mp3) que es penjan al lloc web de podcast http://sfol.podomatic.com i la web de SFOL, a "Multimèdia", subsecció "Àudios". Ja no teniu excusa per no consumir el programa si no el podeu escoltar en directe!

Més informació: La UOC aposta pels continguts oberts

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar