Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/07/2020 08:12:47

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

16/04/2012
Lectures: 3552
Marta Gimeno, una emprenedora empresarial i social de la comarca a Crear, Innovar i Emprendre

Aquest passat divendres 13 d'abril, a la secció "Crear, Innovar i emprendre" dins el magazine matinal "El Mirall" de Ràdio Sant Feliu, vam estar parlant d'emprenedoria econòmica i innovació social i també del concurs d'idees UOC&PLUGGED. Va resultar molt interessant i engrescant i ja podeu escoltar el tall d'àudio amb les intervencions del programa tots els que no ho vau poder seguir en directe.

El programa va començar amb l'Eric Hauk, Director de Comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), que va presentar UOC, el concurs d'idees de la UOC.

UOC&PLUGGED

Quantes vegades hem pensat que no és tan difícil canviar les coses? Quantes idees hem tingut que podrien millorar la situació? Hem pensat a fer-les realitat? El repte UOC&PLUGGED és un concurs d'idees obert a tots i totes, per a repensar-nos, per a desconnectar-nos del pessimisme i reconnectar-nos amb força creativa. Un festival per a repensar-nos a partir de les idees de tots. El lema del concurs és: hi ha dos tipus de persones: "Les que poden canviar les coses i les que, a més a més, pensen fer-ho". IDEES NEEDED!

A continuació la Marta Gimeno, tota una campiona de l'emprenedoria al Baix Llobregat, ens va explicar la seva experiència, en primer lloc com a emprenedora corporativa en un entorn organitzatiu públic i, posteriorment, com a promotora empresarial de dues iniciatives de negoci a la comarca, Uolala! i BaixEvents, i com a innovadora social de la PinkSlipParty a Barcelona.
 
La trajectòria de la Marta es va iniciar com a tècnica municipal d'empresa (Dinamització i Promoció economia local en Ajuntament de Gavà) amb un elevat coneixement del teixit empresarial comarcal i esdevenint tota una emprenedora corporativa en un entorn públic local. Després, i en el moment més complicat de l'economia, es va llençar a emprendre com a CEO i fundadora de Baix Events, http://www.baixevents.cat/ (una empresa d'organització i gestió d'esdeveniments a mida per a pimes i particulars) , i directora de comunicació de Uolala! http://www.uolala.com (una startup, una plataforma d'oci en línea) però també des de la innovació social, esdevenint organitzadora a Barcelona de la PinkSlipParty, http://pinkslipparty.es/barcelona/ una iniciativa sense ànim de lucre en format esdeveniment en el qual es troben candidats desocupats i persones en recerca d'ocupació amb reclutadors i seleccionadors en un ambient distès i en el qual el contacte i la interacció es realitza de formal personal.
 
Algunes de les qüestions que es va tractar van ser: Es pot ser emprenedor (corporatiu) i treballar a l'administració pública? És compatible? Ajuda el fet de tenir tractes diàriament amb iniciatives empresarials, negocis i pimes (com era el cas de la Marta a la seva feina com a tècnica d'empresa a l'Ajuntament de Gavà) a un cert contagi de l'esperit emprenedor?  Com està el panorama emprenedor a la Comarca del Baix Llobregat? I el de la innovació? I com és el fet de donar el salt a emprendre amb el panorama que tenim (crisi)? Què tal l'experiència de ser emprenedora a 2 iniciatives empresarials (Baix Events i Uolala!)? Com és això d'organitzar esdeveniment a mida per a pimes i particulars? Uolala! és una startup de l'oci en línia, quin paper juga la innovació i la tecnologia en una empresa així? Sembla que col·laboraràs en diverses iniciatives innovadores a La Fira 2012 de Sant Feliu (Festes de Primavera) amb la gestió d'algunes inscripcions a activitats? I aquesta part més social i altruista que representa la PinkSlipParty? Com vas decidir impulsar-la a Barcelona? Com valores l'experiència?

Foto dels participants a la ràdio

Nosaltres ens quedem amb aquest missatge de la Marta: "Entre tots i totes nosaltres, hem de trasmetre un missatge encoratjador per a moltes persones disposades a redissenyar, crear, innovar i reil·lusionar-se per petites coses de la seva realitat".

"Crear, Innovar, Emprendre" és una secció quinzenal creada pel programa municipal Sant Feliu On Line de la Regidoria de Noves Tecnologies conjuntament amb la seu local de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). L'objectiu d'aquesta secció és sensibilitzar a la ciutadania i al teixit socioeconòmic local envers la inclusió digital, la innovació, i la emprenedoria, social i empresarial.

Crear, Innovar i Emprendre

Cada programa de "Crear, Innovar i Emprendre", genera uns continguts en format talls d'àudio (mp3) que es pengen al lloc web de podcast http://sfol.podomatic.com i la web de SFOL, a "Multimèdia", subsecció "Àudios". Ja no teniu excusa per no consumir el programa si no el podeu escoltar en directe!

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar