Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/01/2023 18:00:25

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu On Line participa al concurs d'idees UOC

21/05/2012
Lectures: 2846
Sant Feliu On Line participa al concurs d'idees UOC&Plugged

El projecte municipal d'alfabetització digital Sant Feliu On Line participa al concurs d'idees UOCiPLUGGED, a la categoria WIKIECONOMIA, amb el projecte "Co-WORK-TIC: Refundem els Punts TIC amb més cotreball, ocupabilitat, cocreació, innovació social, incubació d'emprenedoria i intercanvi d'idees i iniciatives" i el podeu votar aquí

UOC&PLUGGED 

Es tracta d'una crida a la refundació i reformulació dels telecentres i Punts TIC:

Després de 10 anys d'existencia dels Punts TIC a Catalunya i 15 dels telecentres a Espanya cal una adaptació a la nova realitat de tota la xarxa d'equipaments de serveis amb vocació innovadora. Posem al servei del teixit socioecònomic local tota aquesta capacitat agregada i neuronal. Reinventem-los. Reinventem-nos.

I això com es fa? Doncs escoltant més, observant més, compartint més, conversant més, col·laborant més, innovant més...

Experimentem amb diferents fórmules de col·laboració público-privades en la dinamització digital del territori, concertació amb actors locals i supralocals, participació, suport i recolzament a esdeveniments amb format i/o temàtica innovadora. Aprenguem a combinar el millor de les entitats del tercer sector amb la dinàmica i adaptabilitat del món empresarial. Són impossibles els patrocinis i mecenatges? Comuniquem i expliquem bé les nostres històries els telecentres? Aprofitem suficientment temes com la capacitació en línia, el mobil learning i la geolocalització? Pensem dinàmiques per tal que la comunitat s'impliqui en la gestió i manteniment dels telecentres? Forma part actualment l'emprenedoria dels Punt TIC? Es relacionen els Punt TIC amb les micropimes de l'entorn local? Incorporen la seva lògica i la complementen? Parlem-ne! Creem una comunitat de pràctica sobre el futur dels telecentres de forma que s'aprofiti al màxim el coneixement del col·lectiu per a la millora constant del catàleg de serveis dels Punt TIC.

Nodes

Aquesta crida per intensificar la dinamització comunitària i empresarial dels Punts TIC sobre l'entorn s'adreça no únicament a dinamitzadores i dinamitzadors digitals sinó també a connectors digitals, agents de desenvolupament local, gestors de la innovació, tècnics de promoció econòmica, consultors TIC, tècnics IT, etc.

Fem dels telecentres una xarxa de centres, espais i punts per fer coworking i aprofitar les sinèrgies entre persones (per col·lectius relacionats amb les TIC o no) i generar espais oberts de cooperació i cocreació; per fer xerrades llampec on els participants exposin de forma breu els seus projectes i demanin ajuda; per esdevenir facilitadors de la innovació i la interacció d'idees a nivell local, per preincubar i donar visibilitat a l'emprenedoria; per posar en valor i generar i divulgar casos d'èxit de totes les microinnovacions generades sobre el seu territori de referència (comerços, escoles, entitats, administracions...); per allotjar i programar el major nombre d'activitats orientades a generar desenvolupament local (sense ànim de lucre i d'innovació social com per exemple la Pink Slip Party o el Kfé Innovación, o amb ànim de lucre com el testeig i provatures de nous productes tecnològics d'empreses o startups amb alguna mínima contrapartida econòmica o en espècie); per avançar i experimentar més en l'aprenentatge col·laboratiu informal i permanent; per difondre recursos d'empoderament amb les TIC adreçades a projectes, col·lectius, empreses, organitzacions, institucions o territoris; etc.

Voleu saber més sobre aquest projecte?

Documents relacionats:
Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior