Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
27/02/2020 21:47:41

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

04/06/2012
Lectures: 4509
Sant Feliu acull un Kfé Innovación sobre coworking: #kfe06

El proper divendres 15 de juny, de 19 a 21 hores, tindrà lloc una nova convocatòria del Kfé Innovación i Sant Feliu de Llobregat serà seu d'una de les diverses trobades que és faran a Catalunya, Espanya i el món. A la nostra ciutat aquest esdeveniment comptarà amb la col·laboració de l'Ateneu Santfeliuenc, l'Associació XarCont i l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

En aquest enllaç podràs fer la inscripció a la seu de Sant Feliu del Kfé: http://sfl01-estw.eventbrite.es

Kfé Innovación

En el cas de Sant Feliu de Llobregat, el tema serà el coworking, una qüestió que donarà continuïtat al tema de debat de l'anterior edició del Kfé a la nostra ciutat que es va celebrar al gener i que va ser l'emprenedoria i la innovació a nivell local.

Potser us preguntareu... I què és això del coworking o cotreball?. Literalment vol dir "treballar conjuntament", però si aprofundim més és una nova manera de treballar basada en el fet de compartir un espai comú.

Es tracta d'afavorir que els emprenedors, les empreses i els innovadors socials col·laborin entre ells en un espai obert de cooperació, potenciador de la interacció i l'intercanvi i que afavoreixi la innovació i la creació.

En aquesta edició del Kfé Innovación ens plantejarem com es crea un ecosistema local on treballar, establir relacions i generar noves oportunitats. És a dir, com compartir espais, experiència, iniciatives i projectes en un ambient on poder enriquir les idees pròpies gràcies al contrast i compartició de punts de vista, el networking, els brainstormings i l'intercanvi d'idees, la generació de noves sinèrgies entre emprenedors, empreses, col·lectius i entitats, etc.

Coworking

La idea és que, en el marc del Kfé Innovación, es puguin debatre i analitzar aquestes qüestions, del cotreball com a entorn d'innovació, amb múltiples actors i agents de Sant Feliu de Llobregat i, entre tots i totes, puguem conceptualitzar espais de coworking a la ciutat.

Algunes de les qüestions que es debatran són:

 • Quines són les necessitats i característiques d'aquests espais de cotreball?
 • Quines dinàmiques de treball i interacció són les més adequades?
 • Com implantar la cultura co-working i el moviment de la cocreació (Co Cultura) a la ciutat?
 • Com articular espais que incubin i accelerin iniciatives d'emprenedoria i projectes d'innovació social?
 • Quines són les eines de treball col·laboratiu rellevants? I els perfils i disciplines professionals candidates (programadors informàtics, dissenyadors gràfics, consultors, desenvolupadors de projectes digitals, experts en màrqueting, community managers, escriptors, docents, sociòlegs, petites productores audiovisuals, periodistes, traductors, arquitectes,...)? Únicament són professionals independents? O també per microempreses, entitats sense ànim de lucre, emprenedors, freelance, startups...?
 •  Es podria explorar el coworking virtual i el crowdworking?


En definitiva, que demanem el teu ajut per tal que, entre tots, trobem les fórmules per imaginar espais agradables i estimulants on treballar en comunitat, compartir recursos i donar peu a sinèrgies i col·laboracions.

Vols saber més sobre el Kfé Innovación?

Kfé Innovación és un format de trobada en el qual unes 20 persones es reuneixen presencialment al voltant d'un cafè per parlar de temes relacionat amb la innovació.

Com funciona Kfé Innovación?

L'objectiu del temps de la sessió serà arribar a un consens entre les persones assistents, on s'aconsegueixi una proposta d'acció relacionada amb el tema triat. Aquesta proposta d'acció, concretada en un llistat de propostes derivades del debat, es llançarà a la resta de seus. Les converses a la Xarxa, així, es barregen via xarxes socials entre tots / es els / les participants de les diferents seus. Amb tota la informació recollida es crearà un llibre electrònic gratuït amb tants capítols com seus existeixin, escrits per els coordinadors de cada seu. En ell es recolliran totes les experiències, debats, iniciatives, reflexions?

La trobada presencial de Sant Feliu es farà a l'Ateneu Santfeliuenc. El hashtag, o etiqueta, general de la convocatòria de Kfé Innovació a Twitter és #kfe06 i el particular de l'esdeveniment a Sant Feliu és #SFL01

Esperem comptar amb la participació a la Xarxa de molts santfeliuencs en aquesta iniciativa lliure i oberta amb una nova metodologia de debat que s'organitza per segona vegada a la ciutat.

 

Kfé Innovación + Edgeryders

 

Quina és la novetat d'aquesta edició de Kfé Innovación?

En aquesta sisena edició la comunitat global de Kfé Innovación s'uneixen a Edgeryders, una comunitat de ciutadans recolzada i promoguda per la Comissió Europea i el Consell Europeu. El seu principal objectiu és establir un canal d'interacció entre ciutadania i institucions democràtiques per tal de generar influència per construir un futur en comú.

Per tal d'organitzar la informació, Edgeryders divideix les aportacions en 6 eixos temàtics:

 1. Making a living
 2. Caring for commons
 3. Living together
 4. Learning
 5. We, the people
 6. Bootcamp

El Kfé Innovación de Sant Feliu sobre coworking i cocreació s'ha inscrit a la categoria "Making a Living", és a dir, guanyar-se la vida, buscar-se la vida.
 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar