Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/02/2023 11:06:16

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Arrels Locals: història, divulgació, cultura i oci

22/06/2012
Lectures: 3391
Arrels Locals: història, divulgació, cultura i oci

L'Esther Tort i la Bea Jiménez són dues santfeliuenques amb molt d'interès per la cultura i la història que han impulsat la plataforma d' "Arrels Locals", un inquiet col·lectiu local amb moltes ganes de dinamitzar i impulsar activitats culturals en referents històrics a Sant Feliu.

 Esther Tort i Bea Jiménez

A tall d'exemple, com a mostra de la seva determinació i per tal de començar a remoure el panorama cultural de la nostra ciutat, proposen una ruta guiada en llocs assenyalats de Sant Feliu a través de diferents personatges històrics presentats i conduits d'una forma lúdica i amena, aquesta proposta rep el nom de "Un tast de Sant Feliu!", en definitiva un tast de... història, divulgació, memòria, educació i misteri.

Un Tast de Sant Feliu

Aquesta proposta és pel proper diumenge 1 de juliol a les 19 hores. Pinta bé, no? Ben segur una proposta que us sorprendrà.

Arrels locals ha nascut amb la voluntat d'oferir divulgació i gestió cultural. Amb imaginació, confiança i rigor. Revaloritzant la cultura i el patrimoni. Amb atenció al detall, despertant la curiositat, mirant d'una manera diferent. Aprenent des de la diversió.

Això vol dir que el seu equip multidisciplinar i dinàmic oferirà activitats i esdeveniments com:

  • Creatius itineraris, rutes i visites temàtiques d'història de Sant Feliu i municipis del Baix Llobregat.
  • Esdeveniments personalitzats i a la carta: sopars a llocs de referència del nostre patrimoni, performances teatralitzades a mida, la possibilitat de regalar i compartir cultura, activitats escolars, etc.
  • Píndoles exprés de coneixement local adreçades a persones nouvingudes a la ciutat que inclouen visites d'orientació i familiarització amb la ciutat.
  • Visites personalitzades o en grup a museus, centres d'art i culturals, exposicions, monuments, jaciments arqueològics, etc.
  • Producció, documentació i guionatge d'audioguies.
  • Formació, seminaris, conferències i tertúlies.

En definitiva, la possibilitat de viure experiències diferents, exclusives i memorables per conèixer espais, esdeveniments i territoris de manera diferent.

Arrels Locals - Divulgació històrica

 

Però també ofereixen continguts orientats a la conceptualització i producció de materials divulgatius, de suport a les activitats, acadèmics, etc.

El disseny dels productes i serveis d'Arrels Locals comença sempre amb un procés previ i exhaustiu de documentació i recerca de la mà del seu equip plural i atenent a les demandes del client (institucions, empreses, particulars...), amb adaptació al públic destinatari.

Però... i les TIC? I la innovació?

Per tal d'apropar la història local en nous formats i continguts, la Bea i l'Esther s'han proposat ús incremental i destacat d'Internet.

Ja disposen de compte de Twitter @arrelslocals i ben aviat... un blog ple de sorpreses i novetats.

Arrels Locals a twitter - @arrelslocals

Des de Sant Feliu On Line augurem una trajectòria molt interessant en la utilització de les noves tecnologies que seguirem ben de prop. Des d'aquí ja els fem fet diversos suggeriments relacionats amb eines digitals i d'innovació de servei complementàries.

Innovar en el tema del patrimoni cultural és combinar tradició i modernitat ja que Internet i les TIC ens ajuden a donar més difusió i accés i a preservar-lo millor. Una altra vegada es torna a evidenciar que el Baix Llobregat és un espai ric en patrimoni que gaudeix d'experiències innovadores que contribueixen al seu coneixement, difusió i conservació.

Així doncs, podem concloure que Arrels Locals neix al panorama d'emprenedoria i innovació cultural a la ciutat per quedar-se, creant experiències, anant més enllà de propostes turístiques, incorporant continguts específicament seleccionats en funció de les característiques i interessos dels participants en les activitats i que cerquin un coneixement adaptat de la ciutat, amb la ferma voluntat d'implementar en el sector cultural continguts de qualitat, amb propostes actives i divertides, que fugen del comú.

Des de les moltes dones sorprenents que han viscut a Sant Feliu passant per la rica arquitectura, els comerços centenaris, la intensa trajectòria del moviment obrer local o la presència destacada de fenòmens socials tan singulars com la maçoneria a la ciutat, aquesta ciutat amaga milers d'històries per descobrir, anècdotes oblidades, racons poc coneguts... i Arrels Locals es volen ocupar que les conegueu.

Sant Feliu amaga infinitat de secrets... Us atrevireu a descobrir-los amb Arrels Locals?

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior