Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/07/2020 02:51:32

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

25/04/2013
Lectures: 3684
El Parlament dóna suport al projecte del submarí Ictineu 3

El Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat una resolució de suport al projecte del submarí català Ictineu 3, construït a Sant Feliu. El Parlament insta el Govern de la Generalitat a donar suport logístic, legal i econòmic al projecte Ictineu 3, per fer possible la finalització de la seva construcció al més aviat possible.

La proposta, presentada per ICV-EUiA a través del diputat Jaume Bosch, ha rebut el vot favorable de tots els grups polítics. Segons aquesta resolució, amb l'Ictineu 3 es dotaria Catalunya d'una eina estratègica que pugui donar suport a l'administració i prestar serveis d'interès públic en matèria d'investigació, salvaments i riscos ecològics i alhora donar impuls a un sector tecnològic i econòmic amb gran projecció de futur, com és la tecnologia submarina.

L'Ictineu 3 s'ha concebut com un submarí modern i altament competitiu per treballar en els camps de la ciència, dels treballs submarins i de la divulgació, així com oferir immersions personalitzades a un sector turístic que busca alternatives de qualitat. Un cop finalitzada la construcció, podrà descendir fins a 1.200 metres de profunditat, esdevenint el 9è submarí més profund del món.

El projecte es va iniciar l'any 2004 de la mà d'un equip pluridisciplinar de professionals i empresaris lligats al món del mar i de la tecnologia. L'any 2010 va patir les retallades en el finançament institucional i els seus impulsors van posar en marxa a l'octubre de 2011 una campanya de subscripció popular adreçada a particulars, empreses i institucions. A canvi d'una aportació mínima, es pot veure inscrit el nom particular o el logotip de l'empresa al carenat del submarí. L'objectiu és arribar als 200.000 € que es necessiten per poder fer proves d'immersió amb el submarí a l'aigua. En aquests moments, el projecte es troba en una fase molt avançada i continua amb el finançament popular, a falta de 94.000 euros per finalitzar-lo.

El projecte del submarí Ictineu 3, el primer submergible científic tripulat de Catalunya, es va presentar al passat mes de gener al congrés internacional Underwater Intervention als EUA, una referència mundial en tecnologia submarina. Algunes empreses i institucions es van interessar pel seu sistema de bateries, amb la intenció d'aplicar-lo a més vehicles. També van rebre elogis del grup d'enginyers que acompanyen el cineasta James Cameron en les exploracions de les profunditats marines. Els impulsors del submarí Ictineu 3 van poder conversar amb Chris Welsh, cofundador de Virgin Oceanic, i amb el capità Don Walsh, que el 1960 va baixar amb el batiscaf Trieste a 10.916 metres.
 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar