Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
15/07/2020 05:24:26

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

05/09/2013
Lectures: 3899
L'Ictineu 3 aconsegueix 61.000 € a través del micromecenatge i ja és a punt per les proves a l'aigua

L'equip impulsor de l'Ictineu 3 ha aconseguit el finançament necessari que li faltava per finalitzar la construcció del submarí i realitzar les primeres proves a l'aigua. L'empresa Ictineu Submarins, amb seu a Sant Feliu, va arrencar el projecte per crear un submarí modern i altament competitiu l'any 2004. Després d'una inversió de 2,5 milions d'euros i gairebé 10 anys de recerca, les aportacions aconseguides amb la campanya de micromecenatge impulsada a través de la plataforma Verkami al mes de juliol passat han fet possible finalitzar l'Ictineu 3. En concret, s'han recaptat 60.970 €, gràcies a les aportacions econòmiques de 1.141 mecenes, que han fet donacions d'entre 10 i 2.500 €. 

L'Ictineu 3 s'ha concebut per treballar en els camps de la ciència, dels treballs submarins i de la divulgació, així com per oferir immersions personalitzades a un sector turístic que busca alternatives de qualitat. Una de les característiques més destacades és que pot descendir fins a 1.200 metres de profunditat, esdevenint el 9è submarí més profund del món. Punter en tecnologia submarina gràcies a nous materials constructius, automatització i sistemes energètics pioners a nivell mundial, està previst que a finals de setembre es llanci a l'aigua i, si els resultats són positius, a l'octubre es faran proves al mar. 

L'any 2010 el projecte va patir les retallades en el finançament institucional i els seus impulsors van posar en marxa un any després una campanya de subscripció popular adreçada a particulars, empreses i institucions. Al juliol passat es va engegar una nova campanya de micromecenatge per aconseguir els últims 60.000 € necessaris per finalitzar el submarí. Sota el títol "Ara és l'hora de la veritat: fem l'esforç final, posem a l'aigua l'Ictineu 3!", la campanya va aconseguir en només 40 dies superar els diners necessaris. En funció del donatiu fet, els mecenes poden obtenir diferents recompenses, com ara posar el nom al carenat del submarí, optar al sorteig d'una immersió o rebre invitacions per a la Festa de l'Avarada, entre altres. 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar