Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
08/02/2023 21:07:07

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Debat al Punt TIC Torre del Roser en el marc del BYND2015

10/09/2013
Lectures: 1801
Debat al Punt TIC Torre del Roser en el marc del BYND2015

Ahir 9 de setembre el Punt TIC de la Torre del Roser va congregar a 9 nois i noies emprenedores de base tecnològica.

En Carlos, en Manel i en Jordi de JMC Developers, la Ruth i en Txema de TGR, l'Eva de Footprints, en Marc, en David de Pistoleros de Edison i en Pau de Amb Seny Estudi van parlar sobre l'emprenedoria, les TIC o com fomentar una transformació en la societat. 

Aprofitant que des de Telecentre.org i la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU) es proposava participar a la cimera de joves BEYOND2015: Global Youth Summit amb joves d'arreu del món que diguessin la seva i compartissin idees sobre com millorarien el món a través de les TIC contribuint així al màxim de participació d'aquesta cimera que es celebra del 9 al 11 de setembre a Costa Rica.

El joves emprenedors que van seguir en directe per Internet algunes de les conferències de la cimera BYND2015 (com la sessió Get Ahead, que va tractar temes concrets com l'ocupació, l'emprenedoria i el voluntariat) van debatre sobre com les TIC poden ajudar als joves a desenvolupar les seves capacitats empresarials i portar a terme idees de negoci, com es poden integrar les TIC en el sistema educatiu per tal de millorar el desenvolupament d'aptituds empresarials, com poden facilitar les TIC la participació dels joves en les decisions de la seva comunitat, etc.

Amb posterioritat del visionat de la retransmissió de les ponències i del debat a posteriori es va gravar un petit vídeo de resum de les conclusions a què van arribar i que es compartirà a la web de l'esdeveniment.

La cimera també compta amb una plataforma participativa on tothom pot aportar les seves idees per tal de recollir les propostes de joves d'arreu i que les seves conclusions es facin arribar a les Nacions Unides per tal que les tinguin en compte a l'hora de repensar els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni i plantejar la nova agenda de desenvolupament post-2015.

El centre d'innovació i coworking de la Torre del Roser ha estat seu del concurs YUZZ Sant Feliu d'emprenedoria i talent jove, un centre d'alt rendiment pel desenvolupament d'un programa de creació d'empreses de base TIC i ràpid creixement impulsades per joves de 18 a 30 anys amb idees o projectes de base tecnològica. La iniciativa Yuzz, un projecte de Fundació Banesto.

 El Punt TIC de la Torre del Roser de Sant Feliu de Llobregat ha estat un dels 3 projectes de Catalunya en formar part activa a la Xarxa de la cimera BEYOND2015, juntament amb el Punt TIC de la Ribera d'Ebre i l'Òmnia de l'Associació per a Joves Teb. Aquests tres Punt TIC faran arribar les seves propostes a l'organització de la cimera i aquestes es tindran en compte a l'hora de recollir les conclusions. És, doncs, tota una oportunitat pels joves catalans de fer arribar la seva veu als líders mundials.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior