Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
03/12/2023 18:49:05

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Coneixent els carrers de Sant Feliu amb els codis QR: Escola Verge de la Salut

18/02/2014
Lectures: 5292
Coneixent els carrers de Sant Feliu amb els codis QR: Escola Verge de la Salut

En aquest article us volem presentar un dels projectes guanyadors del premi Sant Feliu Ciutat Digital en relació a les millors iniciatives a la introducció a les TIC a l'àmbit educatiu: el projecte de l'escola Verge de la Salut de generació de codis QR amb la informació del nom dels carrers de Sant Feliu.

Però què són els Codis QR o de resposta ràpida? Aquesta mena de codi de barres bidimensional es un sistema que en permeten accedir ràpidament a informació addicional (text, vídeo, àudio, imatges, webs, blocs, etc.), en treballs, llibres, objectes, murals, targetes, panells, etc. que pot ser llegida per un telèfon mòbil o altres dispositius.

Aquest projecte "Codis QR i els carrers de Sant Feliu" neix en la comunitat educativa innovadora del col·legi Verge de la Salut i vol treballar amb els alumnes de la ciutat els fets històrics o els personatges de la nostra història que han donat nom als principals carrers de Sant Feliu. Amb tota aquesta informació es genera un codi QR que es pot llegir amb un smartphone o tablet i que permet accedir a informació sobre el personatge o fet que dóna nom al carrer.

És una molt bona manera d'unir història i  tecnologia en l'àmbit educatiu i d'estimular els alumnes en la descoberta de l'entorn i el treball en entorns d'innovació. 

El projecte té 4 línies de desenvolupament bàsiques:

  1. Creació de continguts de cada carrer (fotos, vídeos, línies de vida, etc.)
  2. Introducció a un entorn web d'aquests continguts, en aquest cas en concret, en una secció pròpia al lloc web de l'Ajuntament de Sant Feliu.
  3. Generació dels codis QR. Un per cada carrer que enllaci amb la versió mòbil de la pàgina definida al pas 2.
  4. Col·locar al carrer la placa amb el codi QR.

Aquesta iniciativa ha començat el seu desenvolupament pel carrer Joana Raspall, donat que es va iniciar al 2013, any oficial de l'escriptora i poetessa local a la ciutat.

En aquest moments s'està portant a terme el procés de bolcatge de la informació més rellevant de la Joana a un espai web concret, amb una URL específica, que serà el punt on ens direccionarà el QR i també s'està en fase d'acabar de realitzar la primera placa de carrer que incorpori aquest codi QR de manera que qualsevol persona interessada podrà conèixer més coses sobre el personatge que ha donat nom al carrer.

Els alumnes i professors de l'Escola Verge de La Salut ja tenen en preparació altres continguts per tal de generar més codis a diversos carrers de Sant Feliu.

Aquest treball també s'ha presentat als PREMIS TIC de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

Aquest tipus de projectes s'emmarquen dins de les directrius del que es considera una Smart City, doncs contribueix a la integració dels espais digitals i físics de la ciutat construint una ciutat intel·ligent per a les persones i el teixit social, per això és un dels projectes principals orientats a digizens que va estar present dins de l'stand a l'Smart City Congress que es va realitzar durant els dies 19 a 21 de novembre a la Fira de l'Hospitalet de Llobregat.  En aquest vídeo s'en pot veure un resum:

en aquesta foto podeu veure a l'Ana i en Tomeu de  l'Escola Verge de la Salut al Congrés de les Ciutats Intel·ligents:

Foto Smart City Expo

Aquesta iniciativa ha rebut el suport del projecte municipal Sant Feliu Innova. Si pertanyeu a la comunitat educativa recordeu que us podem recolzar per treballar i estimular la innovació i la creativitat a l'aula mitjançant l'impuls de projectes TIC i TAC i l'intercanvi d'experiències entre comunitat educativa i empreses i emprenedors de la ciutat.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior