Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
06/08/2020 18:56:30

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

27/11/2015
Lectures: 1207
El submarí científic ICTINEU 3 fa la primera immersió a 1.000 metres de profunditat

 El submarí català ICTINEU 3, impulsat per l'empresa Ictineu Submarins, S.L. que es troba ubicada al polígon El Pla, ha aconseguit fer la primera immersió fins a 1.000 metres de profunditat, fita que ha estat certificada per la societat DNV-GL i homologada per Afers Marítims Francesos. Amb aquest nou repte superat, l'ICTINEU 3 esdevé el setè submarí de la Unió Europea capaç de submergir-se fins a 1.000 metres amb tripulants a l'interior i un dels tres submarins operatius de la UE que pot arribar a aquesta profunditat.

Les proves d'immersió al mar es van dur a terme els dies 3, 4 i 5 de novembre al sud del Cap Ferrat, a la Costa Blava francesa. En aquestes immersions el submarí va ser tripulat per un pilot d'ICTINEU Submarins, Pere Forès, i un inspector de la societat de classificació DNV-GL.

Campanya científica

Al marge de les immersions per aconseguir la certificació, l'ICTINEU també ha participat en la seva primera campanya de biologia marina amb 12 immersions científiques dutes a terme en col·laboració amb l'Observatori Oceanològic de Villefranche sur mer. Durant les immersions es van explorar tres zones diferents: les parets verticals que hi ha al sud del cap de Niça, la part superior del canó de Villefranche i la columna d'aigua al sud del Cap Ferrat fins a 400 metres de fons.

La documentació recollida en aquestes immersions serà processada per l'Observatori de Villefranche i la Universitat de Niça durant els propers mesos, però des d'Ictineu Submarins, S.L, avancen que es va observar una gran explosió de plàncton i animals gelatinosos, així com un fons molt ric en gorgònies i la recuperació del corall vermell, entre altres aspectes.

El submarí català ICTINEU 3 va realitzar les primeres proves sota l'aigua a la depuradora de Sant Feliu el desembre de 2013. La construcció de l'aparell va suposar gairebé 10 anys de feina i 2,5 milions d'euros d'inversió. Cal destacar que més de 175.000 euros van ser recaptats a través de campanyes de micromecenatge i de subscripció popular. De fet, l'empresa Ictineu Submarins S.L continua buscant patrocinadors i mecenes que ajudin a continuar la tasca d'exploració de l'ICTINEU 3, ahttp://www.ictineu.net/patrocini/donacions/ 

ICTINEU Submarins S.L. està rebent felicitacions de la comunitat internacional i d'experts del sector que celebren que hi hagi un nou submarí operatiu per treballar al servei de la ciència i el coneixement.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar