Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/12/2023 02:58:02

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Entrevista al Club de Makers

21/07/2016
Lectures: 4734
Entrevista al Club de Makers

El Club de Makers és una comunitat de persones que posen en pràctica àmbits com la fabricació digital, la robòtica, la impressió en 3D, la programació, l'electrònica o els drons entre altres aspectes.

Accedir aquest espai ho pot fer tothom independentment dels coneixements que tingui en aquest àmbit. Es troben tots els dimecres de 17 a 20h a la Segona Planta de la Torre Roser, des dels seus inicis al mes de Maig estan treballant en la creació d'una impressora 3D i  els queda molt poc per encetar-la. Com podeu veure en el següent vídeo la impressora ja té moviment!

El Dani de l'associació Tangencial un dels encarregats d'engegar aquest projecte conjuntament amb  Enrique López un dels membres del Club, ens expliquen de primera mà la seva labor.
 


 

Dani Associació Tangencial

-    Com es va generar la iniciativa de muntar el Club de Makers?

Des de tangencial  vam parlar amb Sant Feliu Innova per iniciar aquesta iniciativa, perquè veiem que el potencial de la fabricació digital és molt alt i es poden aconseguir moltes coses tot i ser un espai petit,  vam realitzar la proposta i aquí estem.

-    Com va sorgir la idea de crear la impressora 3D?

Normalment per iniciar un espai maker o un espai de fabricació digital és el primer que es crea , sense eina no es pot considerar un espai maker,  per això el  més lògic és que la primera eina sigui  la més impactant, la impressora 3D.

-    Com valoreu l'experiència de col·laboració publico-privada amb Sant Feliu Innova a l'espai de coworking CO-Work-TIC?

Valorem de forma molt positiva l'experiència, està sent una relació molt bona, evidentment volem continuar al setembre impulsant aquest petit projecte i continuar treballant.

-    Tinc entès que teniu diversos projectes sobre la taula com la creació d'un robot bípeda i algun dron? Explica'ns com va sorgir la idea i amb quina finalitat.

La idea del robot bípeda seria un robot educacional, ja que dos dels usuaris del club makers són professors de tecnologia de secundària, volen crear una eina per ensenyar ells als seus alumnes, una eina a la seva mida, als seus gustos. Aquest és un dels projectes que es volen fer. El dron és una idea que ha plantejat un altre usuari del club per crear i entretenir-se. D'aquesta manera es nota molt la filosofia de l'espai maker que consisteix que els projectes que es facin dins siguin projectes dels usuaris i no projectes establerts.Enrique López, Membre del Club de Makers

Enrique López  a part de ser un dels membres actius del club de Makers,  és un usuari actiu del Punt Tic Palau Falguera. Destaquem d'ell les seves ganes de formar-se en tot moment. A més es un gran inventor ha creat alguns invents destinats als gossos com una tècnica per recollir els excrements dels animals i un morrió més còmode dels que hi ha al mercat com  bé explica a la següent entrevista .  Enrique té presencia web podeu consultar el seu bloc per saber més sobre ell i els seus invents http://inventosenrique.blogspot.com.es/

-    Perquè  vas decidir  formar part d'aquest Club?

Perquè tot aprenentatge nou em fa viure una altra vegada, tinc curiositat com un nen petit d'aprendre coses noves i continuar amb la meva formació.

-    Que s'oposa per  tu formar part d'aquest Club?

Estic envoltat de persones que tenen molts coneixements i sempre aprenc alguna cosa d'ells.

-    Havies tingut contacte amb el món de la fabricació digital abans?

Mai havia tingut contacte amb la fabricació digital, sempre què trobo alguna cosa per aprendre vaig per aquell camí. He fabricat alguns invents de manera ordinària que no van tenir èxit en el seu moment com una tècnica perquè els excrements dels gossos no caiguin a terra o un sistema de morrió per a gossos antiestrès, d'aquesta manera el gos pot anar pel carrer amb la llengua a fora i el morrió no el resulta tan  incòmode, com  els morrions convencionals.

-    Tens algun projecte en ment relacionat amb el món de la fabricació digital?

M'agradaria millorar els petits invents que he desenvolupat i explicat anteriorment o crear altres nous, però sobretot seguir aprenent.

Un no inventa perquè vol, l'inventor veu una necessitat i pensa com la pot resoldre, l'esperit d'inventar es porta dins de cadascú.

Voleu saber més sobre el club de makers esteu atents perquè al setembre tornen per seguir treballant en els seus projectes!

Si tu també tens idees innovadores  i vols ser un maker, no t'ho pensis més i apropa't tots els dimecres a la segona planta de la Torre del Roser de 17 h a 20 h.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.


Notícies relacionades:

 

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior