Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
09/07/2020 08:12:10

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

05/05/2017
Lectures: 1221
Ens visita Noemí Fuster, impulsora de l'ONG "Àfrica Stop Malaria", microbiòloga i youtuber

Fa uns dies ens va venir a visitar la Noemí, emprenedora santfeliuenca  impulsora de l'ONG "Africa Stop Malària", per a presentar-nos el seu canal de YouTube "Bon dia Món".

La Noemí és microbiòloga de formació i professió, i d'aquí va sorgir fa anys la voluntat de fer alguna cosa per ajudar a combatre una malaltia com la malària, que a l'Àfrica costa moltes vides cada anys, i que amb una eina  tan simple com una mosquitera pot ajudar a eliminar. Les ONG's que hi havia en aquell moment demanaven una implicació que en aquell moments no tenia, però sí sentia la necessitat de fer coses. I que el que vol, pot. Així va ser com va decidir-se a crear, ara ja fa 10 anys, la seva pròpia ONG, "Àfrica Stop Malària". Una iniciativa emprenedora que any rere any ha anat creixent en propostes i activitats.

I paral·lelament, la Noemí va adonar-se que hi havia molta gent com ella, amb iniciatives diferents i ganes de fer coses per millorar el seu entorn, a les que calia donar visibilitat. Així va néixer fa un any el seu canal de Youtube "Bon dia Món", amb la voluntat de visibilitzar alternatives per millorar el nostre entorn, però que siguin al mateix temps pràctiques i realitzables, que es vegin útils i  que incideixin en el valor de la proximitat.

Quan ens vam reunir amb ella a Sant Feliu Innova ens va explicar que moltes de les seves iniciatives s'havien pogut finançar també amb accions de crowdfunding, mitjançant la plataforma "Mi Grano de Arena"  i que tenien també una font d'ingressos en el merchandising i la participació a fires per conscienciar la gent. També han engegat col·laboracions amb diferents escoles que envien cartes i dibuixos en anglès i francès als nens de Gambia i Senegal. I s'estan adonant que si el projecte és sòlid, cada cop hi ha més gent disposada a col·laborar.

La Noemí en una tutorització amb la Txell.  

La Noemí no era youtuber, ni community manager, però el seu projecte personal l'ha portat a conèixer molt d'aquest entorn i a gestionar tot el que envolta el seu projecte. Per exemple, el seu blog, que inicialment va començar amb l'eina Blogger i que ara està passant a un Wordpress, de manera autodidacta. Des del servei de tutories del Punt TIC es va fer una sessió amb ella per explicar-li com funcionava i com començar a gestionar alguns aspectes de SEO

La Noemí en una sessió d'assessorament amb l'Alejandro

Aquest és un dels exemples de projectes d'innovació social que es desenvolupen a la nostra comarca, i que des de la Xarxa d'Innovacio Social i Col·laborativa del Baix Llobregat (XISC) es vol posar en valor i recolzar.

Si coneixeu més projectes com aquests, gestats a la nostra comarca, i que tinguin la voluntat de generar un impacte social a l'entorn, poseu-nos en contacte amb nosaltres. Ens trobareu a la segona planta de la Torre del Roser, c/Joan XXIII, 14, telèfon 93 685 80 24, tic@santfeliu.cat

 

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Notícies relacionades

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar