Notícies web

Link to ObjectExecute action
17/10/2018 07:43:47

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

05/06/2018
Lectures: 360
Maig, resum de les accions innovadores del mes

Aquest és el resum de les activitats i propostes innovadores que nosaltres o els agents col·laboradors de Sant Feliu han dut a terme durant el mes de maig. Un mes que ha estat presidit per un bon nombre d'activitats STEAM amb centres educatius i també pel tercer premi aconseguit per Braibook al concurs de Chivas Venture per a startups de tot el món.

Braibook, tercer premi Chivas venture 2018, Èric Sicart.

Èric Sicart, guanyador de l'edició Yuzz Sant Feliu 2014, va ser el representant de  Braibook a la final mundial que Chivas Venture va celebrar a Amsterdam i que els va suposar guanyar el tercer premi global, dotat amb cent mil dòlars, més el premi del públic assistent i cinquanta mil dòlars més. Èric Sicart és actualment el responsable de desenvolupament de negoci d'aquest projecte, iniciat per un altre yuzzer, Carlos Madolell, guanyador del Yuzz Terrassa 2014, un fet que indica l'alt nivell dels participants al programa Yuzz/Explorer i la bona salut de l'ecosistema en el qual es mouen, que fa que s'interconnectin i evolucionin les seves idees. 

Sessió d'scratch amb l'escola Nadal. Activitat educativa CO-Innova Sant Feliu

El mes de maig ha estat principalment un mes de visites a CO-Innova Sant Feliu. El gruix de les activitats educatives que oferim a les escoles i instituts s'han acumulat durant aquests dies: el col·legi Verge de la Salut va fer una sessió de Disseny 3D, l'escola Nadal va experimentar amb Scratch, -el sistema visual de programació-, l'institut Martí Dot es va iniciar en els secrets de la programació d'aplicacions amb App Inventor i l'escola Gaudí va conèixer millor el maquinari que conforma per dins un ordinador. I parlant del Yuzz/Explorer, l'edició 2018 ha arribat ja a la recta final, cosa que significa que han acabat les sessions formatives i ara cada projecte ha de treballar, acabar d'afinar el seu pla d'empresa. Abans, però, els projectes Yuzz/Explorer 2018 es van presentar en públic a Sant Feliu, a les Festes de Primavera, en un stand compartit amb el nostre soci local i col·laborador Creus36

Yuzz/Explorer a les Festes de Primavera de Sant Feliu 2018. Sessió del PEC.

A primers de maig, el dia 5, es va fer la presentació oficial del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), en el qual hi ha participat Sant Feliu Innova. De les dues línies de treball que s'han marcat a partir de les propostes ciutadanes, Ciutat Lectora i Ciutat Creativa, Sant Feliu Innova ha aportat tota la seva experiència i idees al PEC, a aquesta última. En els propers anys, el PEC ha de desenvolupar dos projectes: escoles creatives i carrers creatius. Durant aquest mes també ens hem fet ressò de dues experiències locals. D'una banda, la proposta de la pediatra i psicoterapeuta Ana Barbero, que està redirigint la seva activitat professional de manera innovadora i a la qual estem assessorant i buscant noves formes de col·laboració. De l'altra, el desenvolupament d'un catalitzador que disminueix l'emissió de gasos contaminants dels motors de combustió que ha dut a terme O3Protégelo, un taller mecànic local. Un dispositiu que té variants per adaptar-se a diversos tipus de motor i que, a més a més, en redueix el consum i ajuda a conservar la mecànica. 

Sessió amb Ana Barbero Sans i visita alumnes post-grau UPF. CO-Innova Sant Feliu.

Finalment, ens van fer una visita els i les alumnes del post-grau en Planificació i Articulació Estratègica i Operativa que imparteixen conjuntament la PCUP de Perú i la UPF. Mario Alguacil, director de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals de l'Ajuntament, els va transmetre les línies generals que Sant Feliu ha marcat per adaptar-se a la nova normativa de govern digital.

Amb la col·laboració del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar