Notícies web

Link to ObjectExecute action
17/10/2018 23:12:00

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

12/06/2018
Lectures: 343
Tres activitats de Sant Feliu Innova, reconegudes com a bones pràctiques municipals

STEAM School, el club de makers i el BIS (Baix Innova Social) són les tres activitats educatives, formatives i de foment de la innovació que han rebut la distinció del Banc de Bones Pràctiques dins de la categoria de noves tecnologies. Les tres són activitats gratuïtes i obertes a la ciutadania de Sant Feliu, amb una trajectòria àmplia i reconeguda socialment.

Activitat STEAM School. Com és un ordinador per dins? CO-Innova Sant Feliu

STEAM School engloba les activitats educatives dirigides a tots els centres educatius municipals per difondre la ciència, la tecnologia, l'enginyeria, l'art i les matemàtiques (STEAM en sigles angleses). El disseny de les activitats busca fomentar la innovació tecnològica, la creativitat, a tots dos sexes per igual, facilitant l'aprenentatge de manera amena i atractiva. Van començar el curs 2015-2016 i inclouen programació (app inventor, scratch), disseny 3D, robòtica, matemàtiques aplicades, meteorologia, entre d'altres.

Club maker a CO-Innova Sant Feliu

El Club de makers és un espai de treball i aprenentatge per desenvolupar projectes de disseny i construcció de productes. Es treballa amb eines innovadores i vinculades a les noves tecnologies com poden ser les impressores 3D. És un espai obert, autònom i autogestionat, de manera que són els seus membres els que decideixen quins projectes desenvolupen. Les reunions són setmanals, a les instal·lacions de CO-Innova Sant Feliu, que a més a més aporta suport tècnic, logístic i econòmic.

BIS'17, Baix Innova Social. CC Tovalloles. Sant Feliu Innova.

El Baix Innova Social (BIS) és un programa de prototipat i acceleració de projectes d'innovació social. És una iniciativa de la Xarxa d'Innovació Social i Col·laborativa del Baix Llobregat (XISC), co-creat entre Sant Feliu Innova i Lazzum, i que també ha comptat amb l'assistència i recolzament de l'Associació Co-creació, Acció i Innovació Social. Fins ara ha celebrat dues edicions, el 2016 i el 2017, amb una participació de més d'una vintena de projectes. Els seus objectius són recolzar idees innovadores que generin impacte social a la comarca, prototipar-les, avaluar el seu impacte, posar en marxa campanyes de comunicació amb nous paradigmes i motivar un públic no expert a interessar-se i endinsar-se pel món de la innovació social.

El Banc de Bones Pràctiques dels governs locals és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya, la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals i els ajuntaments de més de cinc mil habitants de Catalunya que identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal. El Banc de Bones Pràctiques va néixer l'any 1999 i des de llavors ha anat actualitzant les bones pràctiques municipals i millorant la recollida, avaluació i difusió de les experiències. El seu objectiu últim és estimular la innovació de les polítiques i la qualitat dels serveis a la ciutadania. Hi ha 21 categories. Sant Feliu de Llobregat compta amb un total de 17 activitats reconegudes com a bones pràctiques des de 2010. 

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. 

Notícies relacionades

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar