Notícies web

Link to ObjectExecute action
22/10/2018 20:40:47

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

29/06/2018
Lectures: 375
Avenços en la telemesura i entrega dels diplomes del Punt TIC

La telemesura de l'aigua que consumim ja és un fet a Sant Feliu. Per a què pot servir, com ens donem d'alta, quines possibilitats té tenir un comptador connectat en xarxa. Jornada combinada el 28 de juny a CO-Innova Sant Feliu: informació sobre aquesta innovació tecnològica i reconeixement a les persones que han participat en alguna formació al Punt TIC de Sant Feliu durant aquest trimestre. 

Sant Feliu, municipi telemesurat. Comptadors d'aigua amb lectura remota. CO-Innova Sant Feliu

L'actualització dels comptadors d'aigua va començar a Sant Feliu l'any 2010, segons va explicar Pere Rubio, director tècnic de telemesura massiva d'Aigües de Barcelona, i a hores d'ara arriba al 95% de les llars del municipi. Això inclou un canvi dels comptadors antics per comptadors nous, amb capacitat per transmetre les dades, i un sistema d'antenes de recollida i aglutinament d'aquestes dades. El gran canvi: abans es feia una lectura del comptador cada mes o dos mesos i ara se'n fan 24 en un dia.

Els grans avantatges que suposa això, per a la ciutadania, és el control de la despesa i l'estalvi conseqüent en cas de fuita. Meritxell Farré, responsable d'estratègia de clients, va explicar què cal fer per accedir a aquestes dades: fer el registre al web d'Aigües de Barcelona a l'oficina virtual i un cop registrats ja es pot accedir a totes les opcions, com ara programar alarmes o avisos en casos de consums elevats o, si més no, inhabituals. I controlar, si es vol, el consum dia dia. Aigües de Barcelona també té una aplicació mòbil gratuïta, amb les mateixes prestacions que la consulta en línia.

Entrega diplomes 2T 2018 Punt TIC Sant Feliu. CO-Innova Sant Feliu

Després d'aquesta explicació es van lliurar els diplomes d'assistència i aprofitament dels cursos d'alfabetització digital duts a terme al llarg d'aquest segon trimestre de 2018. Han estat una programació dual: per una banda cursos bàsics d'introducció a l'ofimàtica, la fotografia, l'ús de telèfons mòbils, per atendre els col·lectius que poden estar afectats per la bretxa digital; i per l'altra, cursos i tallers més especialitzats, per atendre necessitats més avançades i específiques, com ara sistemes d'emmagatzematge de dades en línia, Facebook, aplicacions de mòbil, etc... La nostra enhorabona a totes elles. 

També es va presentar la programació per a aquest ems de juliol i Raimon Martínez, responsable de la Fundació Futur, la gestora dels cursos del Punt TIC, va fer balanç d'aquests mesos i de la continuïtat que tindran les dues línies formatives del Punt TIC: l'alfabetització i les matèries STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art, Matemàtiques) per a joves i infants.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local. 

Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar