Notícies web

Link to ObjectExecute action
22/10/2018 22:42:43

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

04/07/2018
Lectures: 288
Braibook guanya el Premi Fòrum d'Inversió 2018 de l'agència ACCIÓ

L'empresa Braibook, creadora del primer lector digital en Braille, ha aconseguit el Premi Fòrum d'Inversió 2018 per la seva viabilitat, potencial de negoci, innovació i internacionalització. El premi l'atorga ACCIÓ, l'agència de la Generalitat de suport a la competitivitat de l'empresa catalana. El desenvolupador de negoci de Braibook és Èric Sicart, el guanyador del Yuzz Sant Feliu 2014.

Eric Sicart recull premi Fòrum d'Inversió d'ACCIÓ

Braibook és un dispositiu que converteix textos digitals al codi braille  i els fa accessibles a les persones cegues. Va rebre aquest guardó el 20 de juny passat, seleccionada entre vint-i-una empreses emergents finalistes i davant de 650 assistents ?que van votar els millors projectes- i un panel d'inversors locals i internacionals. En les vuit edicions anteriors del Fòrum d'Inversió les startups han aconseguit inversions per valor de 182 milions d'euros.

Carlos Madolell, el fundador de Braibook, també és un guanyador del programa d'emprenedoria jove Yuzz edició 2014, en aquest cas a la seu de Terrassa. Madolell va conèixer Sicart en el viatge a Silicon Valley com a guanyadors locals de Yuzz i poc després Sicart es va unir al projecte Braibook. Un exemple de les interaccions i sinèrgies que es mouen dins de la comunitat de projectes i participants del Yuzz, ara denominat Explorer.

A banda de Braibook, les 21 empreses finalistes de 2018, en tres àmbits -ciències de la vida i salut, TIC i altres-, han estat: ADmit Therapeutics, Amalfi Analytics, Bluephage, B-wom, Dinbeat, Molomics, Nanoligent, Athlepic, Barspin Studios, LexGoApp, Mitiga Solutions, Rokubun, Sharify, 3Du Engineering Solutions, BCN3D Technologies, Pangea Aerospace, Sigma Industrial Precision, Soccer Science, Manzaning i Venturi.

Per al conseller delegat d'ACCIÓ, Joan Romero, aquestes 21 empreses "mostren la riquesa de l'ecosistema de startups català, robust i potent, amb empreses que s'han convertit en motor d'innovació per a tota l'economia i que han de permetre que tot el teixit empresarial faci un salt qualitatiu en l'àmbit de la innovació".

Braibook també ha aconseguit el tercer premi i el premi del públic al Chivas Venture aquest mes de maig, a Àmsterdam. Un cop més, Sant Feliu Innova, com a departament d'innovació i tecnologia de l'Ajuntament de Sant Feliu, ens sentim molt orgullosos i felicitem tot el personal de Braibook per la seva feina.

Amb la col·laboració del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar