Notícies web

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
16/01/2019 23:14:51

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

04/12/2018
Lectures: 185
Novembre, resum de d'accions innovadores del mes

Aquest és el resum d'activitats i propostes innovadores que s'han dut a terme des de Sant Feliu Innova o amb agents de la nostra ciutat com a protagonistes durant novembre, un mes replet de novetats i que ha marcat l'inici de nous projectes que giren envers l'emprenedoria i la tecnologia.

Banner d'Explorer 2019

Arrenquem el mes amb Explorer Sant Feliu, un dels projectes estrelles de l'any vinent. Des de Sant Feliu Innova, ja hem començat a preparar aquesta nova edició i a buscar joves emprenedors que vulguin participar. Els seleccionats podran accedir al Sant Feliu Space per desenvolupar les seves idees i iniciatives, connectar i interactuar amb emprenedors i rebre formació en networking i creativitat i assessorament personalitzat. Els guanyadors rebran premis econòmics i viatjaran a Silicon Valley, on rebran classes magistrals d'experts i entraran en contacte amb inversors. Les inscripcions a l'Explorer Sant Feliu 2019 acabaran al 2019, així que si ets un emprenedor i tens entre 18 i 31 anys, encara estàs a temps d'apuntar-te! 

El nou projecte d'intercanvi d'experiències i aprenentatge, Minuts.cat, ja s'ha implantat a Sant Feliu sota el lema "Aporta temps. Rep minuts per a tu".  Amb aquesta iniciativa, l'Eduard Folch ens proposa noves maneres de interactuar entre veïns i conèixer entitats i grups de la ciutat amb els minuts com a moneda de canvi. 

Imatge de Minuts.cat

D'una altra banda, posem en funcionament el nou servei RSInnova per facilitar la viabilitat de projectes de responsabilitat social corporativa amb components d'innovació. D'aquesta manera, aquells emprenedors de l'àmbit de la innovació social podran testejar els seus projectes en organitzacions, empreses o entitats que vulguin reforçar la contribució social a Sant Feliu

RSInnova per emprenedors

Aprofitant la Setmana de la Co-innovació, es va celebrar l'acte de cloenda i l'entrega de premis de la primera edició de Sant Feliu Maker League 2018 a l'Edifici Co-innova, un projecte que va fomentar valors com la innovació, la sostenibilitat i la cultura #doityourself. El fil conductor del Maker League va ser el cicle integral de l'aigua. Els equips participants van estar treballant durant 50 dies en els seus prototips. L'equip Aqualiu va acabar sent el guanyador del programa amb la iniciativa Turbicheck, un sistema de filtratge dirigit al sector agrícola amb el qual es pretén fer un ús de l'aigua més sostenible.  

A més, els representants de Sant Feliu Innova van acompanyar als makers del projecte Sant Feliu Maker League 2018 a l'estand de la Diputació de Barcelona dintre del marc de l'Smart City Congress. Els participants del programa van exposar les seves iniciatives makers envers del cicle integral de l'aigua. A més, el nostre Agent d'Ocupació i Desenvolupament Local "Generació d'Oportunitats de Negoci en Entorns de Ciutat Intel·ligent" Alejandro Blanco va donar la xerrada informativa "Innovació oberta: Sant Feliu Maker League 2018" i  va destacar la importància de l'esperit de col·laboració en aquest tipus de projectes. 

Aquest mes també iniciemnoves Activitats Educatives de foment de les competències STEAM per als nois i noies dels PTT i PFI de Sant Feliu de Llobregat. Aquests joves, entre 16 i 21 anys, de l'Aula Sant Feliu estan rebent formació en Robòtica, Disseny i impressió en 3D i Introducció a l'APP inventor. La formació està subvencionada per Sant Feliu Innova i impartida per Tangencial.   

Activitats PQPI

Per últim, el passat dijous 29 de novembre, es va reunir la Comunitat 2020 amb una trobada plena d'activitats creatives i reflexives sobre l'smart city i la innovació social a Sant Feliu de Llobregat. Els membres del grup es van reunir a l'Edifici Co-innova per tal de debatre perspectives i aportar noves idees i visions a través d'una sèrie d'activitats dinàmiques i, sobretot, artístiques que conduïen als assistents a la reflexió des d'un punt de vista crític i positiu alhora. 

Mapa Smart City

Aquesta acció està cofinançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.  

 

Comparteix
ENVIAR PER EMAIL
* Camps obligatoris
Enviar