Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
06/08/2020 18:37:18

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

09/07/2019
Lectures: 1619
Una bateria submarina dissenyada a Sant Feliu per arribar a les profunditats del mar

Anys més tard d'haver construït el submarí català ICTINEU 3, l'empresa de Sant Feliu Ictineu Submarins, ubicada a una nau del polígon industrial El Pla, ha donat a conèixer avui l'evolució i les millores que han incorporat en el seu submarí dissenyat a Sant Feliu. Actualment l'ICTINEU 3 és un dels 10 submarins més profunds del món i el segon de la Unió Europea.

L'alcaldessa de Sant Feliu, Lídia Muñoz, ha visitat avui l'empresa Ictineu per conèixer les novetats. Ha estat acompanyada de la directora general d'Indústria Maria Matilde Villarroya, el conseller delegat d'ACCIÓ Joan Romero i el president de la Cambra de Comerç Indústria i Navegació de Barcelona, Joan Canadell.

Bateries submarines que permeten més profunditat

La principal novetat ha estat la fabricació de bateries submarines que permeten que els submarins tripulats aconsegueixin arribar a les màximes profunditats. Pere Forès i Carme Parerada, socis fundadors d'Ictineu Submarins, han explicat aquesta novetat: "Hem estat treballant intensament durant 3 anys en un projecte que no es podia explicar i que consisteix en la construcció d'unes bateries, igual que les que ja fèiem, però ara validades per anar a 11.500 metres de profunditat amb un submarí tripulat".

Gràcies al disseny de la nova bateria, el submarí nord-americà DSV Limiting Factor (LF) ha pogut baixar, per tercera vegada a la història, a la Fossa de les Marianes després d'haver baixat a les fosses més profundes de tres oceans més. "Ara només li queda baixar a la fossa més profunda de l'Àrtic i ja haurà fet  els cinc punts més profunds dels oceans", explica Forès.

Un braç robòtic que permet la intervenció al fons del mar 

L'altra novetat de l'empresa ha estat la incorporació d'un braç robòtic que representa un salt qualitatiu important quant a les possibilitats i capacitats del submarí. "Amb aquest nou braç, l'ICTINEU 3 ja no és un submarí només d'observació sinó que també és un vehicle d'intervenció al fons del mar, ja que amb aquest braç robòtic es poden recollir i reparar coses", afegeix Forès. 

l'Icteneu 3

L'ICTINEU 3 és el submarí més innovador de la seva categoria. És un submarí molt més lleuger que els submarins de la seva classe, que pot fer fins a 40 quilòmetres per sota a l'aigua, que és 10 vegades més del que poden fer altres submarins. És molt còmode, molt silenciós i molt maniobrable. A nivell internacional hi ha un abans i un després del disseny i construcció d'aquest submarí català tripulat. Recentment l'ICTINEU 3 ha participat en una campanya al llac de Garda, al nord d'Itàlia, inspeccionant un vehicle amfibi nord-americà que s'hi va enfonsar el 1945 amb 26 militars a bord.

Ictineu Submarins, empresa Santfeliuenca pionera i lider del sector

Actualment, l'empresa del Baix Llobregat és líder mundial en bateries de liti submarines tolerants a pressió fins a màxima profunditat i ofereix una gamma de bateries de gran capacitat en diferents voltatges. Ictineu ha posat bateries al 30 per cent dels submarins més profunds de 1.000 metres i la visió de futur de l'empresa és continuar avançant en aquesta línia de les bateries de liti submarines. L'empresa ja fa anys que està fent bateries per a altres vehicles i també està dissenyant bateries per a un submarí que baixarà turistes al Titanic aquest estiu a 4.000 metres de profunditat.

 

Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar