Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
08/12/2019 12:22:20

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

22/11/2019
Lectures: 125
Sant Feliu al Smart City Expo World Congress 2019

Del 19 i 21 de novembre, ha tingut lloc el Smart City Expo World Congress, l'esdeveniment més gran mundial en l'àmbit de les Smart City que permet potenciar el paper de les ciutats a través de la promoció de la innovació social, l'establiment d'associacions i la identificació d'oportunitats de negoci.

Durant aquests dies, L'Ajuntament de Sant Feliu ha rebut el distintiu Soc Smart, que l'acredita com a municipi que fa una aposta estratègica per la innovació tecnològica com a eina per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans. L'alcaldessa de Sant Feliu, Lidia Muñoz, ha rebut el distintiu de mans del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró.

A l'acte, celebrat a l'estand del Govern de Catalunya en el congrés, s'ha lliurat el distintiu a 10 municipis més: Esplugues de Llobregat, Igualada, Lloret de Mar, Manresa, Mollerussa, Sabadell, Salou, Tarragona, Terrassa i Viladecans.

Amb el segell Soc Smart el Govern vol reconèixer aquells municipis intel·ligents que han fet una aposta per la tecnologia per millorar les seves ciutats. Premia l'esforç i el compromís dels ajuntaments que apliquen solucions tecnològiques innovadores per esdevenir municipis intel·ligents.

El conseller Puigneró ha posat aquests 11 municipis com a exemple i els ha agraït el seu paper capital en la construcció d'una nació digital amb territoris intel·ligents i generadors d'oportunitats.

El 20 de novembre, van tenir lloc dues presentacions molt importants per part de l'Ajuntament de Sant Feliu. La primera va ser dins l'espai de la Diputació de Barcelona, on el Ricard Real va parlar de com amb l'eina Brain4it podem gestionar la intel·ligència i la interacció amb els dispositius físics, fent una prova amb un robot.

Ricard Real Smart City

La segona va ser dins de l'espai de l'Àrea Metropolitana de Barcelona on l'Albert Ferrer i el Carlos Garcia Brull van explicar que és el Traffic Simulator. Aquesta eina simula el trànsit amb l'objectiu d'estimar rutes amb relació a la mobilitat del trànsit rodat, sobretot en escenaris d'afectacions i incidències que es puguin produir durant els pròxims mesos a causa del soterrament.

Per acabar, també vam assistir a una jornada d'intercanvi d'experiències dirigides a diferents entitats locals, organitzada per la Red Innpulso i la Red Española de Ciudades Inteligentes. També van parlar de les ciutats innovadores davant dels objectius del desenvolupament sostenible (ODS) i de la Compra Publica d'Innovació com a palanca per a la innovació en l'entorn.


Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar