Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
30/03/2020 13:09:11

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

02/03/2020
Lectures: 113
CO-Innova Sant Feliu acollirà la Taula de Governança a les segones trobades d'activaLAB

El 19 de desembre passat es va fer la primera trobada col·laborativa d'activaLAB al Citilab de Cornellà.

Va ser una jornada d'Ecosistema Esportiu del Baix Llobregat per reflexionar sobre el futur de l'esport tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i a tots els agents del sistema esportiu i de l'activitat física i impulsada des del Consell Esportiu del Baix Llobregat, l'organ de foment, promoció i organització de l'activitat fíisica i esportiva a la comarca del Baix Llobregat, i el Citilab de Cornellà com a laboratori ciutadà d'innovació social i tecnològica. L'objectiu comú d'aquella tarda de dinàmiques col·laboratives i participatives va ser impulsar una comarca activa.

A la Jornada d'Ecosistema d'activaLAB una seixantena de representants comarcals del món esportiu van compartir coneixement i experiència per identificar reptes del territori a través de dinàmiques de co-creació per elaborar el Pla Estratègic de l'Esport i l'Activitat Fisica al Baix Llobregat. Els reptes socials i esportius s'han treballat en 7 eixos temàtics relacionats amb els ODS: gobernança i labs, educació, igualtat, desenvolupament econòmic, cohesió social, salut i medi ambient i al final de l'esdeveniment els participants van exposar casos amb potencial transformador vinculats al territori del Baix Llobregat.

Foto resumen activLab Citilab desembre 2019

Aquest esdeveniment va comptar amb la presència del cap tècnic municipal d'Esports de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Albert Cárdenas, i dos components de l'associació Sant Feliu Lighteens/Sant Feliu eSports Club.

L'activaLAB és un pla d'integració social i l'esport per configurar un ecosistema esportiu comarcal obert. Per fer-ho possible, el Pla contempla la necessitat de contar amb l'estructura d'un "lab" de comarca, un laboratori d'innovació ciutadana que actuï com espai d'intersecció per convertir l'àmbit esportiu en un eix motor capaç d'incidir en les polítiques socials del Baix Llobregat.Logotip ActivaLab

L'ActivaLab, el nou Pla Estratègic d'Esport i Activitat Física del Baix Llobregat vol generar un ecosistema esportiu comarcal obert amb potencial transformador. La col·laboració entre ciutadania, administració, agents econòmics i socials en un marc de paritat serà el mode d'aportar propostes d'innovació ciutadana amb potencial transformador. ActivaLab va néixer a partir del plantejament d'una pregunta: "Com ha de ser un model esportiu en el segle XXI?" Y, des de l'inici, va tenir com objectiu principal anar un pas més enllà dels models esportius clàssics i incorporar dinàmiques innovadores i processos de participació ciutadana des de la seva pròpia concepció.

Pel que fa als eixos del projecte hi han 7 àrees temàtiques que vertebren el Pla Estratègic de l'Activitat Física i l'Esport i que estan alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): vida activa i salut (ODS 3), activitat física, educació i valors (ODS 4), activitat física i medi ambient (ODS 11, 12, 13, 14 i 15), activitat física i cohesió social (ODS 1, 2 i 10), activitat física i igualtat (ODS 5), activitat física i desenvolupament (ODS 8 i 9) i activitat física i governança (ODS 16 i 17).

El proper dijous 12 de marc de les 18 a les 20.30 h. també tindrem una altra tarde plena de treball col·laboratiu amb l'ecosistema de l'activaLAB.

En aquesta ocasió CO-Innova_LAB Sant Feliu acollirà la Taula de Governança del Pla Estratègic d'Esport i Activitat Física del Baix Llobregat.

Gobernança ActivaLab

Aquesta Taula de Governança s'emmarca en el següent pas a la Jornada d'Ecosistema consistent en concretar més cadascuna de les 7 taules temàtiques i repartir aquestes sessions pel territori per tal que aquestes siguin el màxim de participatives i enriquidores. És per això que s'han previst 7 sessions, corresponents amb les 7 àrees (el desenvolupament econòmic, la cohesió social, la governança, l'educació, la vida activa i la salut, la igualtat i el medi ambient) i una d'elles és la que es farà a laboratori d'innovació social digital CO-Innova_LAB Sant Feliu.

Aquesta sessió de Governança reprendra la feina feta el 19 de desembre, a la Jornada d'Ecosistema al Citilab de Cornellà, que va aplegar agents de diversos sectors i procedències de la comarca per començar a treballar en la construcció de relacions, definir reptes i fer propostes de co-creació, en concret la de la taula corresponent a la temàtica de la governança: "Davant la complexitat de les interaccions de l'activitat física-esportiva i les dinàmiques demandes ciutadanes, les respostes difícilment poden venir d'una administració "proveïdora" i d'àrees esportives estancades. Es necessari impulsar un model relacional, en el que l'administració, associacions, empreses i ciutadania treballen conjuntament en l'impuls d'una comarca activa. Però com?". Aquest serà el tema interessant el qual treballarem a Sant Feliu.

durant l'activitat ActivaLab al Citilab, desembre 2019

ActivaLAB és una iniciativa impulsada pel Consell Esportiu del Baix Llobregat i el Citilab. A més d'un Pla Estratègic d'Esport i Activitat Física del Baix Llobregat, activaLAB s'entén com un laboratori de comarca en l'àmbit de l'esport i l'activitat física, un instrument per construir coneixement de forma col·laborativa tenint en compte 7 àrees temàtiques alineades amb els ODS, a més aquestes àrees temàtiques vinculen l'activitat física i l'esport amb diverses qüestions socials.

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar