Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
02/06/2020 12:53:33

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Innova - Hemeroteca

31/03/2020
Lectures: 269
Continua a CO-Innova Sant Feliu la col·laboració amb la iniciativa ciutadana de www.coronavirusmakers.org

El divendres 26 de març s'iniciava l'activitat, a la Torre  del Roser, del punt de recepció, muntatge i distribució dels components per a la fabricació de Equips de Protecció Individual (EPIs) que estan portant a terme des de la xarxa CoronavirusMakers Catalunya, en concret viseres de mascaretes de protecció per a personal sanitari que treballa en primera línia per a controlar la pandèmia de COVID-19.

Aquesta iniciativa social,   impulsada per part de diferents professionals de l'àmbit  sanitari, enginyers i makers, està treballant a contrarellotge per fabricar peces per als equips de protecció, i s'ha organitzat prenent com a referència la nostra ciutat com a node d'àmbit comarcal.

L'Ajuntament de  Sant Feliu de Llobregat posa a disposició les seves instal·lacions a la seu de CO-Innova_LAB Sant Feliu, a l'edifici de la Torre del Roser, per tal de poder participar en aquesta iniciativa solidària tan necessària. Mitjançant la coordinació del departament municipal de Participació i el de Manteniment, el programa Sant Feliu Innova va fer arribar la crida de voluntaris i voluntàries a la "Xarxa Santfeliuenca", que va aconseguir diverses persones de Sant Feliu interessades en participar en el funcionament operatiu del node, vinculant-se d'aquesta forma les dues xarxes de voluntariat, Coronavirusmakers i Xarxa Santfeliuenca.

El treball conjunt amb la xarxa de voluntaris de Sant Feliu ha fet possible aquesta iniciativa on s'han tingut en compte les recomanacions de les autoritats sanitàries i de la pròpia xarxa de fabricació (protocols d'esterilització/desinfecció, separació entre persones i mètodes de distribució, etc.) per facilitar la màxima seguretat dels participants i on també han col·laborat diversos makers locals. Una vegada rebudes les viseres impreses en 3D, són els mateixos equips de voluntaris a la Torre del Roser els que assemblen la peça 3D amb la resta de components (làmina d'acetat i elàstic).

El santfeliuenc Daniel Cruz de la cooperativa Tangencial, co-dinamitzador del Club Makers de Sant Feliu i coordinador a Catalunya del projecte coronavirusmakers.org, amb el també santfeliuenc Francisco Sánchez, han estat els encarregats d'implementar la iniciativa d'aglutinament i distribució de material des de la nostra ciutat.

Segons el propi Daniel, durant aquest temps s'han fabricat més de 760 màscares de protecció, i han estat destinades a l'Hospital Comarcal Moisès Broggi i l'Hospital de Bellvitge. Aquestes dades permeten fer una valoració molt positiva del treball portat a terme aquesta primera setmana, per la fabricació dels makers de la comarca i de la molt bona acollida per part de la Xarxa Santfeliuenca de voluntaris de Sant Feliu amb el recolzament d'aquesta iniciativa solidària.

En tot l'Estat, des de l'inici de la crisi del COVID-19 i fins el 29 de març, els voluntaris de Coronavirusmakers han lliurat més de 350.000 viseres impreses en 3D utilitzant més de 9 tones de material i han col·laborat amb hospitals, teixit industrial, universitats i forces de seguretat per a posar en marxa iniciatives i oferir solucions.

Voluntaris, treballant a la seu de Sant Feliu Co-Innova (Font de les imatges: Facebook de Sonia Sonieta).

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar