Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
11/08/2022 07:00:54

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Activitats tecnològiques amb nom de dona

03/06/2021
Lectures: 1000
Activitats tecnològiques amb nom de dona

Sant Feliu és una ciutat feminista. Des de la nostra ciutat es treballa per visibilitzar el paper de la dona en tots els àmbits socials i empoderar-les en aquells on encara no hi tenen tanta representaciò, com la tecnologia. Treballem fermament per poder trencar estereotips de gènere, empoderar les dones en el lideratge, crear xarxa i visibilitzar els rols de gènere entre altres.

Un dels àmbits on cal fer esforços per trencar els estereotips de gènere és el tecnològic. Des de Sant Feliu Innova ho tenim clar i hi hem estat treballant per empoderar les noves generacions de dones. Temps enrere ja us explicàvem algunes de les activitats que desenvolupem a Sant Feliu dins del nostre punt TIC:

  • Les activitats educatives STEAM a les escoles de la ciutat, amb més d'un 50% de participació de noies.
  • La participació des del 2018 en el programa Technovation Challenge, un programa d'empoderament tecnològic per a noies entre10 i 18 anys i que va obtenir un dels premis Dona TIC al 2020. En les tres edicions desenvolupades a Sant Feliu hi ha participat prop de 50 noies santfeliuenques! 
  • L'edició l'estiu de 2020  del casal d'estiu científic-tecnològic amb clau de gènere "Any 2230: Programa Interestelar Artemis", i que va ser  premiat a la convocatòria BitBot Challenge 2020, per potenciar les vocacions tecnològiques entre les noies a través del lleure. 

Però a més, dins dels nostres programes d'emprenedoria local (Yuzz, Explorer, BIS, PowerUP?) hem tingut projectes emprenedors molt disruptius amb nom de dona a Sant Feliu: Tapper, Three Happy Tigers, Lazzum, Populus, Fitness Power Food, Bon dia món, ... Tecnologia i dona a la nostra ciutat van de la mà! 

La tecnologia serveix, a més, per visibilitzar tot aquest talent femení. I aquesta és l'altra barrera que cal acabar d'eliminar: la de la visibilització. Segons un estudi de la UOC la Viquipèdia té un clar biaix de gènere pel que fa als continguts i la composició de la seva comunitat, amb només un 11,6% d'editors dones en l'edició en llengua espanyola. I pel que fa al contingut de biografies de dones en català aquestes només representen el 18,93%, segons dades de Viquidones

Per això, el proper dissabte al matí, a la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat s'ha organitzat una activitat per a reduir aquest biaix de gènere a la viquipèdia i afegint-hi a més el factor local: Una viquimarató de dones santfeliuenques. Amb el doble objectiu d'incrementar la presència de dones, de qualsevol època i de qualsevol camp, que tinguin relació amb Sant Feliu. Us agradaria participar-hi? Trobareu tota la informació en aquest enllaç

Aquesta no és, però, la primera iniciativa relacionada amb la Viquipèdia que es fa a la nostra ciutat. Recordeu la #Santfepèdia? Ja al 2013 l'associació cultural Arrels Locals va obtenir un dels premis Sant Feliu Ciutat Digital del Programa Municipal d'Innovació per aquest projecte, una wiki del patrimoni historicoartístic de Sant Feliu de Llobregat, presentat en articles, imatges, vídeos, eixos cronològics, etc.  

Així que ja ho veieu, Sant Feliu és una ciutat feminista i digital. 

 

Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior