Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/10/2021 13:25:41

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

eSports en català: Aliança del C.A.R. HERON Sant Feliu amb Gamesports Lleida.

21/09/2021
Lectures: 290
eSports en català: Aliança del C.A.R. HERON Sant Feliu amb Gamesports Lleida.

Gamesports Lleida, start-up lleidatana del sector dels eSports,  ha estat la primera en retransmetre en català una competició de League of Legends. Ara, amb l'aliança amb el C.A.R. (Centre d'alt Rendiment) HERON Sant Feliu totes dues entitats treballaran per a la projecció i consolidació d'un primer circuit amateur de lligues íntegrament en català.

La Lliga Òmnium Ponent compta amb els patrocinadors E-Blue i Omnium Cultural, de la qual rep el nom, i en aquesta edició comptarà amb dos e-Sports: League of legends i Valorant, tots dos propietat de Riot Games. 

Les competicions de la lliga seran castejades i comptaran amb la participació d'equips de parla catalana, un idioma que encara es troba en clara minoria en aquest camp, amb un 95% de continguts en castellà i anglès. La passada edició de la Lliga, des de GameSports Lleida van aconseguir situar el seu canal de Twitch com el 14è canal més vist en català, amb desenes d'espectadors. 

GameSports i el C.A.R. HERON Sant Feliu són dues entitats amb vocació per apropar el gaming i els eSports a la ciutadania, un sector que ha augmentat en usuaris sobretot arran de la pandèmia i que va suposar l'any 2019 uns ingressos de fins a 35 milions d'euros només a l'Estat espanyol, segons dades de l'Asociacion Española de Videojuegos (AEVI)

El C.A.R. HERON Sant Feliu es va inaugurar el passat 1 de juliol a Sant Feliu. Està situat a la planta baixa de la Torre del Roser i suposa la primera col·laboració público-privada d'Europa per impulsar un Centre d'Alt Rendiment (CAR) per formar els futurs professionals dels esports electrònics del país.

Amb aquesta aliança entre GameSports i el C.A.R. HERON Sant Feliu serà més fàcil poder jugar als eSports en català.

 

Més informació:Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior