Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
05/12/2021 09:46:48

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

El col·legi Mare de Déu de la Mercè presenta el projecte premiat PLOGGBING a l'Ajuntament

30/09/2021
Lectures: 741
El col·legi Mare de Déu de la Mercè presenta el projecte premiat PLOGGBING a l'Ajuntament

Una de les línies de treball del programa municipal d'innovació és la visibilitat i el recolzament a aquelles iniciatives i experiències d'innovació educativa que es porten a terme a Sant Feliu de Llobregat.

Ahir va ser el torn del projecte PLOGGBING, portat a terme per un grup d'alumnes del col·legi Mare de Déu de la Mercè, segon premi a la innovació a nivell estatal a la Gran Final FIRST LEGO League

La sessió es va plantejar com una devolució a la ciutat, representada per l'Ajuntament, del projecte d'innovació educativa. 

Aquesta presentació i demostració formal del projecte d'aquestes joves emprenedores a l'Ajuntament també va facilitar poder analitzar la seva possible experimentació en l'entorn real de la ciutat. 

Els alumnes, les seves famílies i una part de l'equip docent i directiu de l'escola, entre els quals es trobaven, Òscar Escobar i Jose Luis Parrado van explicar amb detall tant el projecte com l'experiència col·lectiva que va suposar, a una representació política i tècnica municipal. 

L'alcaldessa Lídia Muñoz i els regidors d'Innovació i Joventut, Aitor Rivera, i d'Educació, Mireia Aldana, van realitzar diverses preguntes als alumnes i docents guanyadors. 

A nivell tècnic va ser l'equip del programa Sant Feliu Innova qui va emmarcar el projecte dins del programa "Social Urban Lab" de CO-Innova Sant Feliu, iniciativa orientada a recolzar projectes d'innovació social digital. 

Aquest projecte consisteix en una aplicació per a telèfons mòbils (APP) i que organitza trobades amb gent gran per anar a caminar als espais naturals de la ciutat i recollir, a la vegada, la brossa que hi pugui haver en l'entorn (acció que es coneix com a "ploggin").

Segons la quantitat d'hores caminades i la quantitat de brossa recollida, s'estableix un rànquing i s'atorga una puntuació que es podrà bescanviar per vals de comerç local (cinema, teatre, gimnàs, piscina, …).


Aquesta iniciativa respon a una de les grans necessitats detectades com a conseqüència de la pandèmia, tant a nivell global com local: l'atenció a la gent gran i el seu acompanyament i socialització; i a més a més, vol contribuir a reactivar el comerç de la ciutat i vetllar per la cura del medi ambient en l'entorn proper.

Així doncs es tracta d'un projecte que potencia dos grans Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): la salut i benestar i la vida d'ecosistemes terrestres.

Per tal de poder sufragar les despeses del viatge a Tenerife i l'estada de l'equip des de l'escola van posar en marxa una campanya de crowdfunding a través de la plataforma www.gofundme.com

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, a través del seu programa municipal d'Innovació i com a entorn d'incubació i acceleració d'iniciatives d'innovació social i ciutadana, mitjançant el programa de validació de prototips d'innovació urbana "Social Urban Lab", també va voler contribuir a que aquesta iniciativa es pogués dur a terme, i els TANDEBOTS poguessin mostrar a la gran final tot el seu talent made in Sant Feliu

Els alumnes guanyadors, 4 noies i 2 nois, van rebre un Felici (CO) simbòlic pel seu esforç comunitari. Els "FELICIS" o "CO" són el prototip de moneda social de la Comunitat CO-Innova Sant Feliu.

Felicitem novament a aquest grup de joves amb aquest esperit emprenedor i també al professorat de l'escola per recolzar l'emprenedoria social i la innovació tecnològica, orgullosos com a ciutat de tenir aquest talent a Sant Feliu!

 

Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior