Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
05/12/2021 08:52:54

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Cinebaix guanyadora d'una subvenció per desenvolupar el projecte "Tecnologia en streaming en cinemes"

14/10/2021
Lectures: 346
Cinebaix guanyadora d'una subvenció per desenvolupar el projecte "Tecnologia en streaming en cinemes"

Dins la iniciativa Collaborate to Innovate, d'Europa Creativa Media, i que consta d'una subvenció total d'un milió d'euros el 2021. 

Aquest programa té per objectiu premiar projectes de col·laboració innovadors que s'implementin entre diferents exhibidors d'Europa Cinemas d'un mateix país o de diversos territoris europeus. S'han seleccionat un total de 15 projectes, un dels quals és el que lidera el Cinebaix, "Tecnologia streaming de cinemes" , i que compta, a més, amb els següents cinemes associats; Rambla de l'Art - Cambrils Aie (Cambrils - Tarragona), Duplex Cinema (Ferrol, A Coruña), Cinema Truffaut (Girona), Zumzeig (Barcelona) i CineCiutat (Palma De Mallorca).

Europa Cinemas va proposar la iniciativa Collaborate to Innovate per crear col·lectivament sortides a la crisi de Covid-19 i fomentar nous enfocaments per connectar les pel·lícules europees amb el públic. L'esquema de finançament va ser dissenyat per la pròpia xarxa amb la participació entusiasta d'exhibidors que representen la diversitat completa de cinemes i països europeus. Van formular l'estructura, les regles i el format de l'esquema.

El Cinebaix és un cinema amb un model associatiu, de proximitat, sense ànim de lucre i basat en l'autogestió i el voluntariat, compromès amb diferents iniciatives solidàries i d'innovació social i que forma part d'un teixit de productes i serveis audiovisuals que donen a Sant Feliu un tarannà únic, amb projectes singulars propis i que poden esdevenir tractors de l'anomenada economia taronja que agrupa les indústries culturals i creatives.

Així, a Sant Feliu tenim la cooperativa audiovisual MTK Space, d'en David Espert, Albert Obiols i Albert Marsà, un espai de treball col·laboratiu i multidisciplinari on es poden desenvolupar totes les fases de la producció i distribució dels projectes  del sector cultural i audiovisual i on també s'hi ha realitzat treballs de captura de moviment per videojoc. Perquè el sector del videojoc també té forta representació a Sant Feliu, amb l'activitat del recent inaugurat C.A.R. HERON Sant Feliu, el centre d'alt rendiment en eSports electrònics ubicat a CO-Innova_LAB (Torre del Rose) i que no només vol esdevenir un espai on  poder investigar, orientar, entrenar i facilitar la vida dels esportistes tecnològics, sinó que a més a més posa tots els seus recursos al servei d'iniciatives i projectes de caràcter social i ciutadà

Així, tots tres projectes, Cinebaix, MTK Space i C.A.R. HERON Sant Feliu, comparteixen com a trets diferencials l'arrelament al territori i les tasques en la difusió de l'economia social i solidària, donant suport i visibilitzant iniciatives amb càrrega de valor social i actitud transformadora que es duen a terme al territori. Perquè és possible integrar el  desenvolupament social al món audiovisual i, a la vegada, continuar sent innovadors i tenir un impacte econòmic local.

És doncs una molt bona notícia que el Cinebaix hagi estat reconegut amb aquesta subvenció pensada també per animar als exhibidors de cinema a integrar la inclusió i la sostenibilitat ambiental en els seus enfocaments. Més informació

CineBaix de Sant Feliu de Llobregat ha estat seleccionat a la iniciativa Collaborate to Innovate d'Europa Creativa MediaNotícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior