Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
05/12/2021 08:22:02

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

"Jugant Sant Feliu", tallers per a descobrir Sant Feliu i crear un videojoc col.laboratiu, t'apuntes?

20/10/2021
Lectures: 596
"Jugant Sant Feliu", tallers per a descobrir Sant Feliu i crear un videojoc col.laboratiu, t'apuntes?

"Jugant Sant Feliu" és una experiència que tracta de vincular l'exploració de la identitat, la comunitat, la creació artística i les noves tecnologies. Combinant el ritualístic, el lúdic i el tecnològic, tractarem de comptar en comú amb totes i tots els participants la història de la localitat, intentant respondre a la pregunta sobre què és Sant Feliu de Llobregat?, proposant, d'aquesta manera, la creació d'un videojoc col·laboratiu que sigui dissenyat per i per als propis veïns de Sant Feliu.

Sant Feliu Innova dins del seu programa de validació de prototips d'innovació urbana "Social Urban Lab", ha volgut recolzar aquesta iniciativa portada a terme per dos pre-emprenedores residents al nostre espai INnòmades, Pamela Briones (artista plàstica, Màster en Producció i Recerca Artística especialitat Art i Contextos Intermèdia, Universitat de Barcelona. Va ser becada per a cursar Disseny i Innovació de Tecnologia a la Ciutat per CORFO I FABLAB Xile realitzant projectes interdisciplinaris en conjunt amb dissenyadors, empresaris i arquitectes en pro de la ciutat i el medi ambient) i Mikel Gómez (Llicenciat en Filosofía per la Universitat Complutense de Madrid. Treballa en el àmbit de la pedagogía i la seva intersecció amb les noves tecnologies i els videojocs. Investigador en l'àmbit dels Game Studies i ponent a Games

"Jugant Sant Feliu" amb una programació de 6 tallers, en els quals recorrerem des del passat de la ciutat, fins a la creació de videojocs, transitant al mateix temps per components rituals i performatius; aconseguirem elaborar un relat comú que plasmarem en una obra jugable, i alhora, construirem una escultura simbòlica interactiva, per a realitzar un ritual representatiu de tot el camí que hem recorregut a través dels diferents tallers.

Les dates dels tallers seran:

30 d'Octubre de 9.30 a 11.30
"Jugant per a co-dissenyar la història de Sant Feliu"

En aquest primer taller treballarem per a generar un acostament lúdic cap a la història de Sant Feliu. Contarem i imaginarem històries que van succeir en llocs rellevants de Sant Feliu. Escriurem anècdotes que interpretarem mitjançant dibuixos, jocs i una instal·lació artística que es co-dissenyarà entre tots els participants. Convidem a nens i nenes, joves, adults i gent gran a ser part d'aquestes instàncies de trobada creativa, lúdica i afectiva.


30 d'octubre de 12.00 a 14.00
"Dissenyant personatges i escenaris per a Sant Feliu"

Treballarem en el disseny de personatges i escenaris que representin la identitat de Sant Feliu. Busquem crear dos personatges i un escenari per a cada època històrica. Dibuixarem i pintarem sobre un paper, per a posteriorment digitalitzar les nostres creacions integrant els personatges en els escenaris. Vincularem el món tradicional i el digital per a rescatar l'essència local.


13 de novembre d'11.00 a 13.00
"Aprenent a programar els nostres dissenys"

Durant aquesta sessió aprendrem a utilitzar Scratch com a mitjà de creació del nostre videojoc. Programarem i dissenyarem les primeres parts del videojoc integrant els dissenys de personatge i escenaris creats en la sessió anterior.


27 de novembre d'11.00 a 13.00
"Concretant el nostre joc"

Finalització del prototipat del videojoc que hem creat entre totes.


11 de desembre d'11.00 a 13.00
"Creant una escultura simbòlica interactiva"

En aquest taller crearem un objecte simbòlic "màgic" que ens representi com a comunitat. Muntarem una instal·lació escultòrica interactiva que ens servirà de comandament per a connectar amb el món digital i el joc, també, dissenyarem vestuaris amb materials reciclats per a transformar-nos en els personatges de la nostra història.


18 de desembre d'11.00 a 13.00
"Experimentant un joc de rol ritual"

Per a finalitzar aquest primer cicle de tallers crearem una escenografia per al nostre joc de rol utilitzant el vestuari que hem elaborat anteriorment i l'objecte màgic que ens identifica. Ens transformarem en els personatges del nostre videojoc i aquests faran un ritual interactiu convidant a la resta dels participants a ballar i produir música amb elements no convencionals. Recopilarem el feedback de les persones participants perquè ens puguin explicar la seva experiència i anar millorant el projecte.


 

Aquests tallers es duran a terme en les instal·lacions de CO-Innova_LAB (Torre del Roser, Carrer de Joan XXIII, 14.) i estaran oberts a tota la ciutadania: nens i nenes, joves, adults i gent gran, no hi ha límit d'edat!

Tot i que l'ideal és fer el cicle complet de tallers per poder viure tota l'experiència, no és indispensable apuntar-se a tots, pots escollir aquells que més t'agradin!

Convidem a tota la comunitat a col·laborar,  divertir-se i a ser part d'aquest projecte de creació afectiva. Us esperem!


Si planeges assistir no oblidis emplenar el nostre formulari!

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior