Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
05/12/2021 08:25:34

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Al novembre cultura maker per tothom, arrenquen les activitats del santfeMAKERS

22/11/2021
Lectures: 153
Al novembre cultura maker per tothom, arrenquen les activitats del santfeMAKERS

Com ja sabeu a Sant Feliu es va crear un Club de Makers a principis de l'any 2016, va ser un espai on la comunitat maker local es podia reunir i realitzar projectes, tant personals com comunitaris.

De fet aquesta iniciativa d'espai obert, autònom i autogestionat, va ser reconeguda com a bona pràctica municipal el 2018 per part del Banc de Bones Pràctiques dels governs locals dins de la categoria de noves tecnologies, impulsada per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer

Ara, aquest novembre ja us vam explicar que treballeriem de nou la cultura maker ciutadana a Sant Feliu de Llobregat, "Arrenquem de nou! Del Club de Makers als tallers per a tothom de santfeMAKERS!"

SantfeMAKERS ha suposat reprendre activitats amb força, prioritzant la faceta d'aprenentatge i capacitació i vinculant l'espai de treball al disseny i construcció de productes en el marc dels tallers formatius. Es tracta d'una proposta molt atractiva, pensada i orientada per a tots els públics

Us la presentem!

Hem començat aquesta setmana treballant amb TinkerCad, un programa de creació d'objectes en 3D i tenim moltes més activitats previstes. Aquestes són les properes activitats de novembre i desembre, pensades com a sessions de 3 hores cada dilluns. 

Novembre

  • Dilluns, 22 de novembre, un taller de laminació en 3D amb Ultimaker Cura, que ens permetrà imprimir en 3D els models dissenyats.
  • Dilluns, 29 de novembre, tindrem un  taller d'impressió en 3D, en el que enviarem a imprimir el disseny treballat en TinkerCad i coneixerem com funciona la impressora 3D i es comunica amb l'aplicació.

Desembre

  • Dilluns, 13 de desembre, un taller per iniciar-se en l'Scratch, la programació per blocs i el pensament computacional, apte per a tots els públics!
  • Dilluns, 20 de desembre, farem un projecte nadalenc amb Scratch: una felicitació interactiva que podem compartir amb la comunitat Scratch. 

Com veieu, activitats pensades per a tothom, per endinsar-se sense por en el món tecnològic no només del "Do It Your Self" sinó també del "Do It With Others", fent activitats col·laboratives de fabricació digital, programació i pensament computacional. 

No ens tanquem a res: creativitat i col·laboració amb Minecraft (by Centre HERON Sant Feliu), programació de videojocs i interactivitat amb Scratch, etc. Proposeu! Us agradaria formar part d'un projecte intergeneracional que pretén oferir solucions que millorin la qualitat de vida de les persones de més de 55 anys a través de les tecnologies d'impressió 3D? Parlem!

Si encara no coneixeu els tallers i activitats de santfeMAKERS us animem a que vingueu els propers dilluns, de 16 a 19 hores, a la Torre del Roser, a l'edifici CO-Innova LAB Sant Feliu (Torre del Roser, Carrer de Joan XXIII, 14). Hi trobareu un espai on poder intercanviar coneixements, aprendre coses noves i sobretot crear, prototipar i transformar.  Us hi esperem!

La iniciativa santfeMAKERS treballa s'inspira i treballa en xarxa amb moviments i comunitats com les de cervemakers, referents de la cultura maker ciutadana. 

SantfeMAKERS disposa del suport tècnic, logístic i econòmic de l'Ajuntament de Sant Feliu, a través del programa municipal Sant Feliu Innova, així com d'un dinamitzador expert en alfabetització digital, disseny gràfic, TIC, impressió 3D i robòtica educativa, Jose Gaya que participa en totes les sessions i tallers.Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior