Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
05/12/2021 09:13:15

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Balanç d'aquests mesos de vida del C.A.R Heron eSports Sant Feliu

24/11/2021
Lectures: 235
Balanç d'aquests mesos de vida del C.A.R Heron eSports Sant Feliu

El dijous dia 1 de juliol de 2021 va inaugurar-se el Centre d'Alt Rendiment d'esports electrònics HERON Sant Feliu, una col·laboració público-privada pionera en l'àmbit estatal i europeu dels eSports.

Un espai situat a la planta baixa de la Torre del Roser (CO-Innova_LAB Sant Feliu), ideat per investigar, orientar, entrenar i facilitar la vida de les persones amants dels videojocs amb la intenció de millorar les seves capacitats físiques i cognitives amb atenció també als aspectes psicològics.

Des d'aquell dia al centre s'ha viscut l'ambient de les competicions, s'han realitzat formacions, divulgació i també s'ha treballat per democratitzar els eSports i per oferir un model d'oci alternatiu que apropés aquestes eines a tota la ciutadania.
  Després d'aquests mesos de treball, la millor manera d'avaluar el nivell de participació en el C.A.R. Heron eSports Sant Feliu, ha estat analitzar les mètriques recollides als esdeveniments presencials i a les xarxes socials on estan presents.

L'activitat al C.A.R. Heron Sant Feliu en aquests mesos de vida:

 • S'han dut a terme 20 trobades amb actors i agents locals i supralocals del món dels eSports.
 • S'han celebrat 35 trobades amb actors i agents locals i supralocals del món dels sectors complementaris als eSports: lleure, entreteniment, audiovisual, cultural i comerç.
 • S'han ofert 3 seminaris i tallers formatius temàtics on hi han assistit 157 persones.
 • S'han realitzat 12 mentories personalitzades amb usuaris/àries del projecte, tant persones com col·lectius o entitats.
 • Hi ha hagut 451 usos entre els 5 equips informàtics disponibles.
 • A l'esdeveniment de la Festa Major es van aconseguir 89 usos durant la Gaming party organitzada per SF Lighteens i la lliga presencial.
 • Un total de 3 actes presencials.

En l'àmbit estratègic i digital amb l'aliança entre Gamesports Lleida i Heron Sant Feliu s'ha treballat en el primer circuit amateur de lligues d'íntegrament de català amb la Lliga Catalana d'eSports Òmnium Ponent. Un campionat que compta en aquesta edició amb dos videojocs molt populars: League of legends i Valorant, tots dos propietat de Riot Games.

A més a més, les dades al Twitch de la Lliga Catalana han sigut significants, aconseguint sent líders entre els Canals d'stream en Català amb League of Legends i Valorant:

 • S'han jugat 2 lligues de 18 jornades, vídeos de 4.30 h.
 • S'ha arribat a 2200 seguidors al canal amb un augment de +770 durant aquest període de Split (circuit de competició).
 • Més de 100 subscriptors.
 • Un total de 4755 espectadors (alguns d'aquests recurrents a cada stream).
 • S'han enregistrat 32 directes fins a l'actualitat.
 • Un total de 20.321 visualitzacions del directe (mitjana de 666 per stream amb pics de 1000 depenent de la jornada de League of Legends).
 • Fins 90.000 d'hores visualitzades.
 • Un total de 25.745 missatges acumulats al xat en català.
 • El directe realitzat a la jornada presencial de les Festes de Tardor va comportar: 626 missatges al xat el dia de Valorant i 1100 missatges al xat el dia de League of Legends.

Com es pot observar, en aquests mesos s'han recollit uns números molt positius que indiquen un creixement exponencial molt clar en l'àrea dels eSports en català i que otorguen reputació a Heron no només com a referència d'espai formatiu dels esports electrònics, sinó també com a nexe d'unió entre professionals de l'ecosistema digital, del sector creatiu i mèdia de Sant Feliu.

L'Albert Carpi (Project Manager d'Heron Sant Feliu), fa balanç d'aquests mesos i ens comenta que l'ecosistema català dels esports electrònics creix en usuaris i popularitat, el contingut en línia de la lliga catalana de Gamesports s'ha guanyat un espai propi a Twitch, liderant les audiències de League of Legends i Valorant, i el CAR Heron Sant Feliu ha superat totes les expectatives, demostrant ser el prototip un projecte sòlid, engrescador i amb una gran voluntat per situar Sant Feliu de Llobregat al capdavant del sector dels videojocs i els eSports i com un dels motors destacats de l'economia taronja a la ciutat.

No perdeu l'oportunitat de conèixer de primera mà l'espai, de viure l'ambient, de fer comunitat i de participar en totes les iniciatives i activitats dissenyades amb el propòsit de que tothom pugui gaudir del Centre d'Alt Rendiment en esports electrònics HERON Sant Feliu.

Us esperem!

 

Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior