Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/07/2024 08:38:22

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu acollirà la primera incubadora femenina de videojocs: FEMPower UP SF

25/11/2021
Lectures: 5438
Sant Feliu acollirà la primera incubadora femenina de videojocs: FEMPower UP SF

Sant Feliu de Llobregat acull una pionera iniciativa a nivell estatal i europeu per afavorir la inserció professional i laboral de dones (cis, trans i no binàries) a la indústria del videojoc.

Es tracta d'un programa format completament per dones, tant en el rol de mentores com de participants i mentoritzades.

El concurs llançadora FEMPower UP Sant Feliu és un programa d'acceleració/incubació de projectes d'emprenedoria relacionats amb els videojocs i l'oci digital interactiu.

FEMPower UP Sant Feliu pretén ser un espai de trobada per al col·lectiu femení del sector de les tecnologies, on els equips puguin experimentar amb la creació i desenvolupament de videojocs sense por a l'error, i amb el suport tècnic i moral necessari per afavorir que brilli el talent preexistent.

A més, a través de la mentorització i els tallers de capacitació i transferència de coneixement es pretén visibilitzar perfils professionals de dones veteranes i mid-senior de la indústria que puguin servir com a referent per a les participants en el programa.

La durada del programa és de 6 mesos, des del 10 de gener del 2022 fins al 2 de juliol del mateix any. 

Les diferents fases de FEMPower UP Sant Feliu seran en format virtual i en línia. Són:

  1. Game JAM (del 10 al 16 de enero de 2022)
  2. El programa d'incubació: Formació i anivellació d'equips, Workshops, Mentories i Demo Day (finalització el 2 de juliol de 2022)

L'Ajuntament de Sant Feliu, mitjançant el programa municipal de validació de prototips d'innovació urbana "Social Urban Lab" de Sant Feliu Innova, promou FEMPower UP Sant Feliu, juntament amb diferents actors locals i agents metropolitans i estatals que van co-crear el prototip d'aquesta acceleradora/incubadora, amb l'impuls de Tecnocampus (Universitat Pompeu Fabra) i l'organització i coordinació de l'associació Totes Som Futur i d'Alexandra Samper

FEMPower UP també comptarà amb el suport de l'Asociación Española de Videojuegos (AEVI), l'Asociación Española de Empresas Productoras y Desarrolladoras de Videojuegos (DEV), "The videogame incubation program in Barcelona" GameBCN, Level UP (Game Dev HUB), Out of the Blue Games, Imagnosis, Stega Studio i Make Good Art Agency.

A nivell local el Club Media Sant Feliu d'innovació ciutadana també recolzarà la iniciativa i la vincularà a la nostra ciutat. 

Una gran part del finançament de FEMPower UP Sant Feliu anirà a càrrec de l'AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), dins del Pla "ApropAMB" i del programa "Suport a les Xarxes d'Activitat econòmica del Municipi - Emprèn i innova en Femení".

Així doncs FEMPower UP Sant Feliu, actua com a acceleradora pilot de projectes de videojocs desenvolupats en clau femenina, i com a potenciadora de la marca local de Sant Feliu «INNO-GAMING TALENT».

D'aquesta forma Sant Feliu de Llobregat s'incorpora novament a les ciutats com Barcelona, Màlaga, A Coruña o Camargo que han fet una aposta decidida pel sector estratègic dels videojocs com a un àmbit tractor de l'economia local.

FEMPower UP Sant Feliu i PowerUP Sant Feliu són dos programes llançadora d'emprenedoria de base tecnològica, centrades en el sector econòmic del desenvolupament dels videojocs que, juntament, amb el Centre d'Alt Rendiment en esports electrònics HERON Sant Feliu, conformen el projecte "GaMedia". El projecte "GaMedia i el pol d'innovació digital" consisteix en l'impuls del sector d'activitat econòmica creativa digital local com a Digital Innovation Hub (DIH). S'orienta a una missió de transformació econòmica de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat on, determinats àmbits d'especialització i  investigació (videojocs i gamificació, eSports, audiovisual, RV/RA i continguts digitals i media, software, màrqueting digital, impressió 3D...), conformen un pol d'innovació i desenvolupament.

En breu tindreu més informació de FEMPower UP Sant Feliu!


Aquesta acció està subvencionada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona dins del Pla "ApropAMB" i del programa "Suport a les Xarxes d'Activitat econòmica del Municipi - Emprèn i innova en Femení".


 

Notícies relacionades:

Comparteix
Salta a la part superior