Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
30/06/2022 15:27:36

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Uns 2000 nois i noies participen a les activitats educatives del PMAE 2021-22 de Sant Feliu Innova

22/06/2022
Lectures: 196
Uns 2000 nois i noies participen a les activitats educatives del PMAE 2021-22 de Sant Feliu Innova

El programa municipal d'innovació Sant Feliu Innova, amb el departament d'Educació, cada any renova les seves propostes d'activitats i tallers innovadoras a la comunitat educativa local. Aquest curs, 2021/2022, més de 1900 alumnes d'escoles i instituts de Sant Feliu de Llobregat hi han participat. 

Us fem rendició de comptes d'aquest conjunt d'activitats formatives de Sant Feliu Innova basades en tallers del Programa Municipal d'Activitats Educatives (PMAE) relacionats amb innovació educativa, ODS i emprenedoria social i tecnologia, eines digitals i STEAM  (impressió 3D i robòtica, programació. ...): 


Cal destacar que aquesta convocatòria 2021-22 ha estat la de més activitats i tallers d'innovació demandades, 86 en total, per part d'escoles i instituts locals des del seu inici al 2011. L'elevat nombre d'infants i joves participants, 1987, suposa aproximadament un 25% del total de la població escolar (primària i secundària).

El cost de tots aquests tallers formatius ha suposat el 22% del pressupost del programa municipal Sant Feliu Innova. 

Les valoracions finals per part dels docents i professorat participants en les activitats han estat molt positives amb una nota mitjana global de 8,2. Destaquen com els tallers millor valorats els de temàtica científica (9,5), els relacionats amb els perills i les responsabilitats vers els videojocs (10) i els telèfons mòbils (9,5) i les del món audiovisual (8,5). 

La proposta del programa municipal d'innovació Sant Feliu Innova oferia a la comunitat educativa local 17 activitats de diferents temàtiques on l'objectiu principal és impulsar l'interès per la innovació, l'impacte social i les tecnologies als més petits i joves. Robòtica, ciència, expressió artística innovadora, programació, Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), telèfons mòbils, videojocs, món audiovisual? una gran varietat de tallers dinàmics, diferents i originals, on els infants i joves aprenen divertint-se!

Aquest curs es va incorporat al catàleg d'activitats el taller "Escola TV!" proposat per la productora audiovisual cooperativa santfeliuenca MTK Space. En aquest, els infants ho van passar d'allò més bé realitzant un programa d'informatius a l'escola passant per les diferents fases de presentació, preproducció i producció. Amb aquesta activitat, els nois i noies van aprendre a coordinar-se i treballar en equip desenvolupant les seves capacitats narratives i la seva comunicació audiovisual.

Una altra novetat d'aquest curs ha estat l'activitat "Innovació Creativa" dirigida per l'artista plàstica i "INnòmada" (participant en les residències d'innovació de Sant Feliu Innova) Pamela Briones. Aquest taller ha tingut com a objectiu que els nois i noies expressin la seva creativitat mitjançant la meditació, la música, el ball i la pintura utilitzant l'art com a eina de connexió i alliberament de les seves emocions. Al final del taller, els infants van gaudir explorant la seva imaginació plasmant a un dibuix la unió de dues idees que altres companys els hi havien proposat. Van sorgir idees ben divertides i originals!

D'altra banda, donat l'èxit d'anteriors edicions, han continuat les activitats impartides per l'Elisenda Franquet de Foundation for the Best World, on s'apropen als estudiants els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), les activitats de programació i robòtica proposades per l'acadèmia local d'extraescolars Codelearn i les impartides per l'associació local d'eSports Sant Feliu Lighteens on s'informa, es debat i es valoren tant els perills com els beneficis de jugar als videojocs i de l'ús responsable del telèfon mòbil.

També les activitats relacionades amb el món científic han tornat a ser presents aquest curs de la mà de Big Van Ciencia. En aquests tallers els infants han après molt sobre les qualitats de l'aigua, el cos humà i les reaccions químiques mitjançant divertits experiments i minijocs.

Ben aviat, compartirem la nova proposta de tallers i activitats per l'any escolar i acadèmic 2022-2023, vindrà carregat de sorpreses!

Agrair finalment a tots els centres educatius i equips docents que han participat en aquest programa la seva implicació, des de Sant Feliu Innova volem seguir impulsar l'interès per la innovació, l'emprenedoria i les tecnologies als més petits i joves!

La innovació i l'emprenedoria educativa és un dels 4 pilars del catàleg de serveis de Sant Feliu Innova i el 2019 aquesta iniciativa STEAM SCHOOL va rebre la consideració de Bona Práctica dels Governs Local per part de la Fundació Pi i Sunyer.

En el període 2021-2023, i en el marc del Laboratori d'Innovació Educativa de Sant Feliu i l'exploració de qüestions relacionades amb l'aprenentatge d'alt rendiment, es produirà una transformació, relació i integració de diverses actuacions al voltant del talent, l'aprenentatge, la relació entre learnability i innovació, el desenvolupament de competències i el coneixement amb els diferents agents i actors (comunitat educativa, empreses i organitzacions, ciutadania. ...) de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat i amb influència i connexions a l'entorn comarcal i metropolità.

 


"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i l'FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local".


 

Noticies relaccionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior