Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
05/06/2023 16:07:25

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Sant Feliu Wifi4EU, els punts d'accés gratuïts a la ciutat, s'estrenen amb un esdeveniment de SIMracing al CAR Heron 

09/02/2023
Lectures: 954
Sant Feliu Wifi4EU, els punts d'accés gratuïts a la ciutat, s'estrenen amb un esdeveniment de SIMracing al CAR Heron 

Aquest dissabte, 4 de febrer, a l'Edifici CO-Innova, s'ha celebrat la presentació del servei Wifi4EU Sant Feliu amb la participació de l'alcalde, Oriol Bossa, i del regidor d'Innovació i Tecnologies, Aitor Rivera. 
Gràcies a aquesta iniciativa, es pot accedir a Internet des de diferents punts de Sant Feliu i navegar de forma ràpida i segura.

Els punts de connexió suposen la connexió a internet pública, gratuïta i oberta a tothom. Inclouen des d'espais públics com la plaça del Centre Cívic Les Tovalloles o el Parc de la Torre del Roser, fins a equipaments com el pavelló Andrey Xepkin. En total es disposa d'una amplada d'1 Gbps, a repartir entre totes les persones connectades en aquell moment. La velocitat mínima de descarrega per persona depèn del nombre d'usuaris i usuàries connectades, la senyal de ràdio que hi hagi en la ubicació especifica, la cobertura o el tipus de dispositiu, entre d'altres. Tot i així, la durada de la connexió i el volum de les dades són il·limitades.

Wifi4EU és un projecte impulsat per la Unió Europea amb un cost de 21.473,58 euros, dels quals 15.000 han estat aportats per la UE i té una durada prevista de tres anys. 
El regidor d'Innovació i Tecnologies va comentar que amb aquesta iniciativa es vol posar la tecnologia al servei de les persones a més de fer-ho d'una forma segura ja que aquestes xarxes estan monitorades per la UE i, a més, des de l'Ajuntament s'afegeixen capes de seguretat i d'encriptació. També va destacar que durant la connexió no apareixerà cap mena de publicitat, no es recolliran dades amb objectius comercials ni s'establirà cap límit en el temps d'ús de la xarxa.


Seguidament als parlaments inicials, l'alcalde i el regidor han fet una partida de demostració de SIMracing competint amb alguns dels pilots que habitualment s'entrenen al Centre d'Alt Rendiment (C.A.R) d'esports electrònics Heron Sant Feliu. Aquesta competició es va fer mitjançant la connexió de la xarxa Wifi4EU i els participants i assistents a l'acte van poder experimentar per si mateixos la velocitat i la seguretat d'aquest nou servei disponible a la ciutat. 

 


Notícies relacionades:

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior