Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
22/09/2023 17:19:27

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

La primera edició del Sant Feliu Talent premia un projecte relacionat amb la salut mental en els centres educatius

01/06/2023
Lectures: 659
La primera edició del Sant Feliu Talent premia un projecte relacionat amb la salut mental en els centres educatius

La gala final del Sant Feliu Talent 2022-2023 a la Sala Ibèria va ser una nit plena d'emocions, d'alegries i de sorpreses. 

Talent Sant Feliu és una iniciativa creada i dirigida per la Fundació Talent Factory i impulsada per l'Ajuntament de Sant Feliu, amb l'objectiu de fomentar la cultura emprenedora entre l'alumnat de secundària de la ciutat en concret de l'escola Bon Salvador, el col·legi Mare del Déu de la Mercè i l'escola Verge de la Salut.

L'esdeveniment es va iniciar amb la intervenció d'en Carlos Grau, CEO i fundador de Grau Innovation Consulting, que va a actuar com a padrí de la gala a la nostra ciutat. 

Entre les idees de negoci presentades en aquesta primera edició, un total de 54, es van seleccionar les 9 més innovadores, creatives i viables, entre les quals es trobaven des d'apps dirigides a millorar la salut mental juvenil o el benestar, passant pel control de la seguretat de les persones que circulen amb bicicleta, l'intercanvi de roba, l'optimització del temps d'espera als centres de salut, la recerca de feina i allotjament en altres ciutats fins a projectes relacionats amb la promoció del comerç local, entre altres.

Totes idees amb una finalitat i impacte social.

Abans de presentar els seus projectes, aquests més de 150 estudiants de Sant Feliu van participar en les sessions de formació realitzades als seus centres educatius on, aplicant el Business Model Canvas, van poder aprendre a validar idees de negoci i detectar, abans de fer la presentació definitiva, els punts d'innovació, de millora, sinergies, etc.

Els 9 equips finalistes van passar pel procés de mentoratge i van comptar amb el suport d'empresaris i empresàries locals per a desenvolupar la seva idea i fer el pla d'empresa que van presentar a la gran final. Els mentors i mentores han ajudat als estudiants aportant els seus coneixements i la seva experiència. 

Han participat en aquesta primera edició un total d'11 empreses de Sant Feliu de Llobregat, que son Thermo King, Coinnova Talent, Dallant, AWWG (Pepe Jeans, Hackett, Façonnable, PVH), Rimsa, cooperativa MTK Space, Comunalitat Urbana Sant Feliu, MVP Management i Escola Bressol Mar i Cel.

Un cop presentats els plans d'empresa definitius, es van valorar i es van triar els projectes guanyadors. Ho va fer un jurat format per persones rellevants en el món de l'ensenyament, de l'empresa i l'emprenedoria: SECOT, ASENCAT, ACCIÓ, Diputació de Barcelona, Aigües de Barcelona, Mobile World Capital Barcelona i la Fundació Inserta (ONCE). 

A més, el projecte ha comptat amb grans col·laboradors i partners del programa com Aigües de Barcelona, ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Fundación Inserta (ONCE), Mobile World Capital Barcelona, ESADE, l'AMB, Consell Comarcal, l'Associació Empresarial dels Polígons d'Activitat Econòmica (AEPLA) de Sant Feliu de Llobregat, SECOT, ASENCAT, INNOBAIX, Peninsula, Founder Institut, Desigual Lab, Port Aventura World, Emprendedores i les universitats UB, UPC i UPF. 

Finalment els equips guanyadors en aquesta primera edició del Sant Feliu Talent van ser:

1er premi: HAPPYSCHOOLS del COL·LEGI BON SALVADOR
            
2on premi:  LET ME HELP U del COL·LEGI BON SALVADOR

2on premi:  SECUBICI del COL·LEGI BON SALVADOR

3er premi:  JOBCITY del COL·LEGI MARE DE DÉU DE LA MERCÈ

3er premi:  CLOSETFRIENDS de l'ESCOLA VERGE DE LA SALUT

3er premi:  BUSCA EL QUE TROBES de l'ESCOLA VERGE DE LA SALUT

L'equip guanyador gaudirà d'un viatge de 5 dies a Silicon Valley (San Francisco), amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors com Google, Facebook o la Universitat de Standford, entre d'altres. 

També es va lliurar un segon premi doble, consistent en un tour emprenedor per Brussel·les per visitar el Parlament Europeu, acceleradores d'empreses com Finnova o el centre d'innovació de Microsoft. 

Finalment, es va concedir un tercer premi triple, anomenat com "Barcelona Entrepreneur Day", que consisteix en un dia de visites als principals punts de l'ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, com el Pier01, acceleradores d'empreses com Wayra o centres tecnològics com el Computational Biology and Complex Systems (BIOCOM-SC) de la UPC.

Melita Duffy i Jan Sánchez han posat tancament musical a la presentació del projecte "Sant Feliu Talent Factory" amb una cançó que recull l'esperit d'aquesta iniciativa, creada per Talent Factory i impulsada per l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, amb l'objectiu de fomentar la cultura emprenedora entre l'alumnat de secundaria de la ciutat.


"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i FSE en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local"


Notícies relacionades:


 

Comparteix
ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar
Salta a la part superior