Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
19/07/2024 21:01:58

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Innovació rima amb talent femení: Emprenedores de Sant Feliu inspiren en el 8M

08/03/2024
Lectures: 2222
Innovació rima amb talent femení: Emprenedores de Sant Feliu inspiren en el 8M

Dones com Selva Ramírez, Anna Bausells, Marta Ollé, Emma Toscano i Pamela Briones lideren projectes innovadors en sectors com la salut, l'educació, l'art i la cultura.

Sant Feliu Innova es reafirma com un espai on les dones aprenen, es recolzen i creixen juntes. Aquest ecosistema emprenedor les hi brinda les eines i el suport necessari per a fer realitat els seus projectes més innovadors per compte pròpia.

En aquest dia, Sant Feliu Innova ret homenatge a totes les dones valentes, creatives i apassionades que estan impulsant el canvi i la innovació a la ciutat, convidant-les a continuar inspirant a altres dones a perseguir els seus somnis i aconseguir el seu màxim potencial.

Les dones de Sant Feliu són un exemple del talent femení que existeix a la ciutat i un símbol d'un futur més igualitari i innovador.

En aquest vídeo podeu escoltar les declaracions d'aquestes 5 dones emprenedores referents de l'ecosistema d'innovació de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat. 

Avui, Dia Internacional de les Dones, el programa Sant Feliu Innova de l'Ajuntament de Sant Feliu, serveixi aquest audiovisual per celebrar el talent femení fent un petit homenatge a l'ecosistema de dones que lideren projectes innovadors a la nostra ciutat.

A Sant Feliu, la Innovació no sols s'escriu amb majúscules, sinó que també té nom de dona", destaca Selva Ramírez (www.selvaramirez.com), assessora d'emprenedors i mentora en diversos programes de suport a l'emprenedoria, com el que es va celebrar recentment a la Torre del Roser, seu de Sant Feliu Innova sota el paraigües de la Xarxa d'Emprenedors Saludables de Sant Feliu (conegut per les seves sigles XESF-UPs). "A Sant Feliu s'estan desenvolupant molts projectes potents, liderats per dones. Avui és una bona oportunitat per a reconèixer la tasca d'aquestes dones que estan trencant motlles i obrint camí en sectors tradicionalment masculinitzats com el de la innovació", continua Selva.

Anna Bausells, coach i mentora d'emprenedores digitals, especialitzada en negocis de coaching i mentories (https://www.instagram.com/annabausells_coaching), comparteix la seva experiència i ressalta que en Sant Feliu Innova ha trobat un espai, on les dones aprenen, es recolzen i creixen conjuntament. "Em sento molt honrada de formar part d'aquesta comunitat que celebra la diversitat i el talent femení. Crec en el poder de les dones de transformar el món a través del seu talent i la seva visió", afirma.

 

Marta Ollé, especialista en neurolearning i impulsora de LearnUp Sant Feliu, una pre-acceleradora d'startups del sector EdTech (https://talentinnova.org) d'àmbit nacional i internacional, és un exemple d'això. El seu projecte propi, que utilitza la neurociència per a millorar l'aprenentatge, ha estat reconegut a nivell comarcal. "A Sant Feliu Innova he trobat un al.liat i un ecosistema emprenedor que m'ha brindat el suport i les eines necessàries per a fer realitat el projecte d'aquesta pre-acceleradora d'EdTech", explica Ollé.

Emma Toscano, emprenedora social i art terapeuta i fundadora de Alliberarte (https://www.instagram.com/alliberarte), també forma part d'aquest ecosistema innovador. El seu projecte utilitza l'art com a eina per al desenvolupament personal i la transformació social. "A Sant Feliu he trobat una comunitat de dones emprenedores que m'han donat suport i amb les quals he pogut compartir experiències i coneixements", assegura Toscano.

Pamela Briones, artista multidisciplinària (www.pamelabriones.com), és un altre exemple del talent femení que floreix a Sant Feliu. La seva participació en peces d'art com "Dones referents", instal·lada dins del Museu Immersiu de Cultura Digital promogut per Sant Feliu Innova a la Torre del Roser, contribueix a enaltir la vida de dones que han estat influents tant a la nostra cultura local, com a la nacional i internacional. "Em sento orgullosa de formar part d'aquest grup de dones que estan impulsant el canvi i la innovació a Sant Feliu", afirma Briones.

Aquestes cinc emprenedores de Sant Feliu són només una petita mostra del talent femení que existeix a la ciutat. Són dones que estan desafiant estereotips i obrint camí cap a un futur més igualitari i innovador.

En aquest Dia Internacional de les Dones, Sant Feliu Innova els ret homenatge i les convida a continuar inspirant a altres dones a perseguir els seus somnis i aconseguir el seu màxim potencial.

Al llarg dels 20 anys d'activitat del programa Sant Feliu Innova han estat diverses les iniciatives orientades a dones, que s'han impulsat com és el cas del Technovation Girls, el programa internacional que busca potenciar habilitats i vocacions STEM en les noies mitjançant la creació d'apps, o Power UP+ (anteriorment denominat FEM Power UP), la incubadora de videojocs amb perspectiva de gènere, una  iniciativa pionera a nivell estatal i europeu, per afavorir la inserció professional i laboral de dones consistent en un format completament integrat per dones, tant en el rol de mentores com de participants i mentoritzades, que ha tingut el reconeixement en mitjans de comunicació com RTVE, en esdeveniments com el FICMEC 2022 o la inclusió en bancs de bones pràctiques com l'Observatori Metropolità de Gènere, l'informe CIMA 2022 o el Banc de Bones Pràctiques 2022 de la Fundació Pi i Sunyer.

Notícies relacionades:

Comparteix
Salta a la part superior