Últimes notícies

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
23/07/2024 07:59:37

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Hemeroteca

Torna Talent Sant Feliu, el programa de foment de l'emprenedoria juvenil

17/01/2024
Lectures: 1917
Torna Talent Sant Feliu, el programa de foment de l'emprenedoria juvenil

L'Auditori del Palau Falguera ha acollit dimecres 17 de gener l'acte de presentació de Talent Sant Feliu 2024, segona edició del programa que fomenta la cultura emprenedora entres els i les joves estudiants de secundària de la ciutat. El comunicador i il·lusionista Jordi Nexus ha actuat de mestre de cerimònies d'un esdeveniment impulsat des de l'Ajuntament pel programa Sant Feliu Innova, i que ha comptat amb l'assistència, entre d'altres, de representants de les empreses mentores que hi participen.

L'alcaldessa Lourdes Borrell ha donat la benvinguda institucional posant en valor el potencial del jovent de Sant Feliu, un col·lectiu "emprenedor, compromès i actiu, amb el context perfecte per fer realitat les seves idees innovadores i aconseguir una ciutat millor". Les dues guanyadores de la passada edició i creadores del projecte Happyschools, Alba Munuera i Carla Ruiz, també han volgut intervenir en l'acte per encoratjar els i les assistents a participar en el que elles consideren ha estat "una experiència única". En acabar, ha arribat el torn de l'emprenedor Mohamed El Amrani, qui ha compartit la seva experiència personal i les claus del seu èxit en el món empresarial, inspirant els i les estudiants amb històries de perseverança i innovació.

Emprendre com a pràctica, la clau de l'èxit

El programa Talent Sant Feliu es presenta com una oportunitat per potenciar el talent dels nois i noies del municipi, ajudant-los a treballar les seves idees, inculcant-los conceptes empresarials, i orientant-los cap a la creació del seu propi projecte empresarial. Tot i que el programa està concebut com un concurs, el seu objectiu principal no és la competició sinó la sensibilització del joventut sobre les seves capacitats, i la importància de posar en valor la seva iniciativa. Durant els aproximadament 4 mesos de durada del programa, els i les participants treballaran no només en la seva idea empresarial, sinó també en el desenvolupament d'habilitats toves' com el treball en equip, la comunicació, l'empatia i el reconeixement dels seus propis talents i els dels altres.

El programa Talent començarà amb una xerrada de motivació a càrrec d'un emprenedor, on es detallaran les normes del concurs. Les parelles d'alumnes interessades podran presentar els seus projectes, i entre tots els participants, se seleccionaran els 10 millors equips de Sant Feliu. Cadascun d'aquests equips comptarà amb una persona mentora assignada, que els ajudarà a desenvolupar el seu pla de negoci, amb el suport dels serveis tècnics de l'Ajuntament. El jurat de Talent Sant Feliu escollirà els projectes més destacats, determinant els guanyadors del tercer, segon i primer premi. Aquests inclouen diferents experiències empresarials com les següents:

  • 3r premi: Entrepreneur Experience Day, amb un programa de visites als principals llocs de l'ecosistema empresarial i emprenedor a Barcelona.
  • 2n premi: Viatge de 3 dies a una capital europea, amb un programa de visites a les principals institucions i organismes relacionats amb l'emprenedoria i la innovació a nivell europeu.
  • 1r premi: Viatge de 5 dies a Silicon Valley (San Francisco - EEUU), amb un programa exclusiu de visites a les empreses més representatives dels sectors innovadors. El viatge inclou la participació dels integrants de l'equip guanyador i el professor del centre educatiu.

Talent Sant Feliu compta amb la col·laboració d'empreses mentores com Thermo King, Audifilm, Dallant, Fundació Portolà, Next Us, MTK Space, Heron, Coinnova Talent o Anna Bausells Corporate & Life coaching, que aportaran els seus coneixements i experiència perquè els i les participants puguin desenvolupar la seva idea, i fer el pla d'empresa que hauran de presentar a la gran final. L'Ajuntament brindarà també tot el suport per fer d'aquesta una experiència enriquidora per a tothom qui participi, materialitzar el compromís de la ciutat amb la formació del jovent, i impulsar el futur empresarial del municipi.


"Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya  en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local"

Documents relacionats:

Comparteix
Salta a la part superior