Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
21/10/2019 06:43:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació Educativa

Presentació

L’educació és l’arma més potent que existeix per canviar el món i en aquest sentit, innovar i estar al corrent de les metodologies i les eines més actuals permet un desenvolupament real i qualitatiu de les persones que conformen la comunitat. Innovar en educació consisteix en trobar l’equilibri perfecte entre els processos i el conjunt de metodologies, els coneixements i continguts a treballar, les persones que formen part d’aquest procés i per últim, la incorporació de la tecnologia com a eina d’ús quotidià amb les seves grans potencialitats.

En la societat actual i pels requeriments que deriven d’ella mateixa, queda palesa la importància d’obrir-se a la innovació i apostar per la flexibilitat, generant espais i activitats on la comunitat pugui col·laborar, aprendre, experimentar i crear a partir de nous serveis i continguts que alhora, permetin una metodologia participativa i proactiva, fent ús de la tecnologia, dels coneixements més actualitzats i de múltiples perspectives formatives que permetin arribar a tots els perfils i col·lectius, adaptant-se a les necessitats concretes de cadascun.

Des d’aquesta perspectiva, es presenta aquesta secció que pretén ésser un espai de difusió de coneixement, d’activitats i en definitiva, d’innovació. Un espai per fer arribar a tota la ciutadania les últimes tendències en educació, les activitats que des de l’Ajuntament de la nostra ciutat es desenvolupen per assolir els objectius fins ara descrits i aconseguir un major desenvolupament de les vocacions i competències científico-tecnològiques, les temàtiques més actuals en quant a educació i tecnologia i finalment, descobrir tots plegats que transformar la societat passa per transformar l’educació i aprofitar el potencial que la ciutat mateixa desprèn.

Mots encreuats

 

Què tenim preparat pel curs 2019-2020?

En l'àmbit educatiu amb infants i joves, Sant Feliu Innova treballa sobre dos camps relacionats amb la innovació i la tecnològia.

D'una banda, oferim les "Experiències Ciutat Intel·ligent". La tecnologia ens permet a dia d’avui tenir un major coneixement del nostre entorn i dels efectes que creen sobre ell les nostres accions. Mitjançant aquestes activitats els nens i nenes podran aprendre, divertir-se i descobrir com funciona el mon que ens envolta fent us de la tecnologia.

D’octubre 2019 a  maig 2020

 • MetròpolisFPlab (Innobaix).  Apropant l’entorn educatiu al productiu: punt de trobada entre empreses i centres educatius de formació professional, amb la finalitat de generar valor econòmic, social i cultural al territori metropolità. Els estudiants hauran de construir projectes innovadors mitjançant les seves idees, apropant les demandes del mon empresarial i del propi territori, a la capacitats de millora plantejades

De febrer a juny 2020

 • Tallers de creativitat contra el malbaratament alimentari : “El menjar no es llença” (primària i secundària). El problema del malbaratament alimentari és un dels grans problemes del segle XXI i requereix d'un compromís a llarg termini per poder aconseguir els canvis estructurals necessaris per fer-hi front. La joventut és el nostre futur, i té infinites possibilitats per avançar cap a un món millor. Podem continuar dient al jovent que el menjar no es llença o podem escoltar-los i aplicar les seves idees i preparar-los per a canviar el món. Cal informar, formar i sensibilitzar però també cal empoderar i promoure la cerca de solucions amb alt impacte per part dels joves, amb un alt potencial de creativitat i innovació.
 • Social YouTuber: explora la teva faceta challenger i solidària! (Treball Comunitari).
 • Develop-in’ Sant Feliu: els videojocs per dins
 • Llums i ombres dels videojocs 

D'una altra banda, el nostre catàleg ofereix un conjunt d'activitats que impulsen el foment de vocacions científico-tecnològiques. 

Com altres anys des de Sant Feliu Innova volem continuar afavorint les vocacions científico-tecnològiques en els i les joves. Des de Sant Feliu volem contribuir-hi mitjançant una sèrie de propostes de tallers introductoris en aquests àmbits, afavorint el coneixement de diferents eines tecnològiques i potenciant en els nois i noies de la nostra ciutat la cultura de la co-creació, la col·laboració i el DIWO (do it with others).

D’octubre a desembre 2019 

 • Tallers vivencials i de divulgació de la Ciència (Crea Lleure) per promoure vocacions científiques i tecnològiques des de les edats més primerenques, formentar la pràctica de la observació, la reflexió per estimular l’esperit crític i formar ciutadans responsables i amb criteri propi.
  • Màgia o ciència 
  • Viatge Interplanetari
  • Aigua-Lits!
  • Llum, màgia i acció!
  • L'energia de la terra
  • Això és la re-química
  • Verd, el color de la vida vegetal!
  • Elèctrics!
  • Emergència climàtica
  • Nano, és petit i diferent!

De novembre 2019 a juny 2020

 • Technovation Challenge: ofereix a les noies d'entre 10 i 18 anys d'arreu del món l'oportunitat de convertir-se en emprenedores i líders de tecnologia. S'anima a les participants a identificar un problema en la seva comunitat i crear una solució d'aplicació mòbil per fer-hi front. També aprenen a comunicar aquestes idees i traduir-les en un pla de negoci. Ho fan en grups de màxim 5 noies i amb el suport de mentores voluntàries.

De febrer 2019 a maig 2020 

 • Tallers STEAM: formacions especialitzades en Disseny i impressió 3D, Introducció a la programació: jugar programant Drons,Introducció a l’APP Inventor i Introducció a la robòtica.