Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
05/06/2023 21:17:56

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu 2.0(20)
Directori de projectes

Sant Feliu 2.0(20) - Directori de projectes

Dades informatives

Implantació d'un sistema energètic més sostenible i econòmic al Complex de Piscines

El Complex Municipal de Piscines ha implantat un nou sistema de producció energètica més eficient i ecològic basat en el procés de trigeneració. Es tracta d'un sistema que permet l'obtenció simultània d'energia elèctrica i energia tèrmica, a partir de la utilització de gas natural.

Així, el gas natural posa en marxa un motor i un generador que permeten l'obtenció de l'electricitat necessària pel funcionament de les instal·lacions del Complex. Amb la trigeneració s'aprofita el calor generat a l'ambient durant la generació de l'electricitat. Aquest calor, durant els mesos de fred, s'utilitza per a l'escalfament de l'aigua sanitària de les instal·lacions, mentre que a l'estiu es reconverteix en energia elèctrica per posar en marxa els aparells d'aire condicionat de l'equipament.

La principal diferència de la trigeneració és que s'aprofita prop del 90% de l'energia i el calor produïts durant el procés, enfront del 40% que s'aconsegueix reconvertir en energia amb els sistemes convencionals. En aquest sentit, la trigeneració està considerada un sistema d'alta eficiència energètica. A més, el sistema destaca també perquè és més ecològic ja que l'ús del gas natural com a matèria primera fa que durant la combustió s'alliberi menys diòxid de carboni i òxid de nitrogen a l'exterior.
 

Objectius:

 Implantació d'un nou sistema de producció energètica més eficient i ecològic.

Resultats:

El Complex estima que amb el nou sistema podrà reduir entre un 10 i un 12% els costos anuals per despesa energètica.

Salta a la part superior