Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
04/06/2023 10:34:03

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu 2.0(20)
Directori de projectes

Sant Feliu 2.0(20) - Directori de projectes

Dades informatives

Instal·lació de calderes de biomassa (Escola Arquitecte Gaudí)

Amb l'objectiu d'impulsar l'ús d'energies renovables als equipaments municipals, l'Ajuntament ha executat la instal·lació d'una caldera de biomassa a l'edifici del CEIP Arquitecte Gaudí per alimentar les instal·lacions presents en el mateix CEIP. La caldera de Biomassa ha permès substituir la generació de calefacció que produia una instal·lació a través d'una caldera de gasoil en l'edifici.

La instal·lació de la caldera de biomassa suposa poder reutilitzar els residus forestals i de productes derivats del tractament de fustes, valoritzant-los i produint una font d'energia tèrmica renovable a un preu competitiu.

La biomassa té una gran potencialitat com a sector estratègic emergent, que pot generar nova ocupació a partir de recursos desaprofitats de la zona, pot contribuir a millorar l'entorn mediambiental (neteja de boscos, reducció del risc d'incendis i reducció d'emissions de CO2) i pot suposar un impacte molt positiu pel desenvolupament empresarial i socioeconòmic local.

Per tal de poder telegestionar aquestes instal·lacions amb l'objectiu de fer un seguiment eficient i consultar paràmetres de control i regulació a l'instant, les calderes es connecten a la xarxa a través de les infraestructures de telecomunicacions dels equipaments.

Objectius:
  •  Impuls de l'energies renovables als equipaments municipals per tal d'aconseguir una millora ambiental i un impacte econòmic.
Resultats:
  •  Instal·lació d'una caldera de biomassa al CEIP Gaudí.
Salta a la part superior