Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action

Programa municipal d'activitats educatives

Programa municipal d'activitats educatives

Mireia Aldana, regidora d'Educació

Em plau presentar-vos el Programa Municipal d’Activitats Educatives (PMAE) d’aquest curs 2019-2020.

Aquest curs, el PMAE està format per 149 activitats, que s‘ofereixen a tots els centres educatius de la ciutat i a tots els nivells educatius: educació infantil, educació primària, educació secundària, batxillerat, cicles formatius, educació especial, centres ocupacionals i programes de transició al treball i formació d’adults.

Les activitats són majoritàriament gratuïtes i estan organitzades per l’Ajuntament, altres institucions o entitats i tenen com a finalitat oferir als alumnes un coneixement complementari al currículum del centre.

Us presenten una àmplia i variada proposta d’activitats educatives recollides en un sol document. Aquest curs s’incorporen 38 activitats noves o reformulades, principalment relacionades amb les noves tecnologies, però també noves exposicions de diferents temàtiques.

Des del web municipal podreu consultar les activitats disponibles per nivell educatiu i per categoria i fer directament les inscripcions i les valoracions, un cop realitzada l’activitat. Us animem a fer aquestes valoracions, perquè ens ajuden a millorar la programació del següent curs.

Les activitats proposades es divideixen en 8 categories:

  • Coneixement de l’entorn, amb activitats perquè pugueu conèixer el nostre patrimoni local (la Garsa, el Drac, la Nau, la Joana Raspall,...), els equipaments, com el casal de joves, el teixit econòmic de la ciutat, etc.
  • Educació cultural i artística, amb les que podreu conèixer què fan i què podeu fer a la Biblioteca Montserrat Roig i a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, anar al teatre, participar en un concurs literari o en activitats durant la Setmana de la Poesia o fer activitats amb la gent gran.
  • Educació per a la sostenibilitat, en la que trobareu activitats per treballar els valors de sostenibilitat ambiental, podreu visitar els parcs més emblemàtics de la ciutat i dels nostres voltants, saber com es poden reduir els residus, conèixer els transports o descobrir “superherois urbans”.
  • Educació per a la ciutadania, en les que treballareu principalment els valors democràtics i participatius, els drets humans, la igualtat, la cultura de la pau, la consciència social i l’educació viària, amb especial atenció a les desigualtats, a la prevenció de l’assetjament i la violència, i als viatges no triats de totes aquelles persones que han de marxar del seu país.
  • Activitats esportives, amb les que podreu participar en activitats d’atletisme, natació, orientació, basquet, esport adaptat d’altres activitats esportives en jornades amb altres centres escolars.
  • Educació per a la salut i el consum responsable, on trobareu activitats sobre hàbits saludables, sobre autoprotecció, i sobre com evitar tenir “un forat al moneder”.
  • Activitats sobre noves tecnologies, amb tot un seguit d’experiències de ciutat intel•ligent, tallers vivencials i de divulgació de la ciència, tallers STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques) i enguany el premi Technovation Challenge: nenes i noies creant apps amb impacte social. També podreu descobrir les “llums i ombres dels videojocs”.
  • Activitats d’orientació educativa i laboral, amb l’activitat d’assessorament a treballs de recerca i de síntesi i amb el Punt d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària, però també amb activitats de foment de l’emprenedoria i d’apropament entre el món educatiu i productiu.

Mireia Aldana Llorens

Regidora d’Educació i Infància