Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
17/02/2020 18:01:34

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu Innova - Innovació i emprenedoria digital

02/03/2016
Lectures: 3644
Oriol i Crea-Lleure, un projecte social d'intervenció educativa amb innovació

 Avui us presentarem a un dels yuzzers més actius, Oriol Piqueras,  un jove emprenedor santfeliuenc amb una passió: oferir a joves i infants una oferta educativa en el lleure que els empoderi mitjançant l'experimentació i on les famílies puguin participar en el co-disseny de les activitats.

El Centre Yuzz Sant Feliu, a banda de formació en gestió empresarial, creativitat i innovació i altres formats de capacitació (masterclass i workshops) per a la millora de les competències dels joves participants en àmbits com la comunicació, la gestió de la innovació, les habilitats de negociació i el treball en equip, etc. també ofereix un espai de co-treball i altres recursos que promouen el desenvolupament de les seves idees de negoci mitjançant recolzament i acompanyament personalitzat, com és el cas de les tutories individuals del pla d'empresa amb voluntaris de SECOT, suport municipal en la difusió dels projectes i assessorament a mida amb el mètode "1+4+1" de Sant Feliu Innova que treballa tant la ideació i el prototipatge com la base tecnològica, la gestió dels projectes i, fins i tot, mecanismes de captació de recursos o finançament. 

 

En aquesta ocasió l'equip de Sant Feliu Innova va realitzar una intensa sessió d'assessorament i mentoratge amb l'Oriol sobre els propers passos a seguir per a poder començar a implementar el seu projecte i començar a fer-lo tangible en paral·lel al desenvolupament del seu pla d'empresa. 

La conversa es va centrar en la importància de la focalització i definició de la seva idea i el model de negoci a seguir.

Crea-Lleure vol ser una empresa diferent, amb una clara vocació social, que aporti valor en un segment, el del lleure, que l'Oriol vol que transcendeixi les metodologies tradicionals. La seva aposta de valor ve tant de la mà de les activitats que s'hi oferiran (amb un fort pes d'activitats de ciència, tecnologia i arts plàstiques), com en el model de desenvolupament i de relació amb els participants (co-disseny d'activitats, co-creació de serveis, innovació social...). 

 

L'assessorament rebut ha repassat diferents iniciatives innovadores en l'àmbit del lleure i del món educatiu que s'estan començant a orientar cap a la realització d'alternatives d'oci més tecnològic, com per exemple, alguns casals d'estiu que ja incorporen la robòtica, el pensament computacional o la programació de videojocs en la seva oferta d'activitats. 

Per què no fer casals o extraescolars de robòtica, de creació de curtmetratges, d'arqueologia, de videojocs o de reciclatge maker? Per què no oferir formats que treballin també la construcció d'identitats personals i de ciutadania activa? Per què no oferir productes, serveis o experiències de lleure educatiu amb una forta vessant d'aprenentatge democràtic i participatiu i, fins i tot, com a catalitzador d'innovació social? Per què no treballar les competències de creativitat, innovació i emprenedoria dels infants i joves mentre s'ho passen bé? Per què no oferir un oci diferent des de la ciència, la tecnologia i les arts? Per què no fer extraescolars diferents amb elements d'aventura, descoberta i coneixement (ciència, artesania, tecnologia...) i combinant innovació i tradició? Per què no introduir la gamificació i el Do It Yourself? Per què l'empoderament mitjançant l'experimentació no pot millorar amb el co-disseny de les activitats per part de les famílies? Quines relacions es poden crear entre emprenedoria social, innovació i oci educatiu? Pot esdevenir una eina de transformació i innovació social?

L'Oriol amb la seva mirada emprenedora segur que generarà noves propostes educatives i d'oci ben interessants i innovadores, úniques i autèntiques. La clau és que té molt clar que vol formar i empoderar infants i joves d'avui dia aprofitant al màxim tots els recursos al seu abast. 

L'edició 2016 de Yuzz Sant Feliu ja està 100% en marxa,  i es comencen a detectar entre els yuzzers sinèrgies i opcions per a la col·laboració. L'Oriol ja n'ha detectat algunes,... però us les explicarem amb més detall més endavant!    

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar