Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Link to ObjectExecute action
Salta al contingut
20/10/2019 05:39:33

Idioma

Identificació

Pàgina inicial de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Cercador global

Menú superior

Menú principal

Sant Feliu Innova
Innovació i emprenedoria digital

Sant Feliu Innova - Innovació i emprenedoria digital

01/09/2016
Lectures: 1481
Comença un nou curs amb una nova oferta d'activitats educatives.

Sant Feliu Innova torna a oferir als centres educatius aquest curs 2016/2017 una àmplia oferta formativa orientada a desenvolupar competències en emprenedoria digital i innovació tecnològica.

En aquest nou curs s'amplia l'oferta formativa amb més varietat d'activitats que esperem que tinguin bona acceptació per part de les escoles.

Pel que fa a l'emprenedoria digital hi ha una oferta de dues activitats.

Activitats educatives

 1. Fablab: Aquests tallers pretenen introduir als alumnes en el món de la fabricació digital, en els moviments com el Maker, el Craft o el DIY i en la interacció entre el món físic i el digital. Els nens i nenes crearan els seus propis estris en 3D que els agradaria tenir a la  seva classe. Està orientada a estudiants des de 3r de primària fins a 2n d'ESO.

  Més informació: http://www.santfeliu.cat/go.faces?xmid=23364
 1. Innova i emprèn per Sant Feliu:  L'objectiu és fomentar en els nens i joves la capacitat de pensar, idear, co-crear i portar a l'acció diferents iniciatives que puguin repercutir socialment en l'entorn, i que plantegin nous reptes i models de col·laboració, dins del marc de què es coneix com a economia social i solidària ESS. L'idea és treballar en un projecte comú de ciutat que doni resposta a una necessitat social de Sant Feliu o el Baix Llobregat estructurada en algun dels diferents àmbits bàsics de treball que proposem ( el meu barri, la meva escola, ajudar als altres, Oci creatiu, alternatiu i saludable. L'activitat està orientada a alumnes d'Alumnes de CS Primària  / ESO / Batxillerat
     
  En el següent vídeo podreu veure de primera mà la cloenda del Sant Feliu Emprèn

 És el moment de passar a l'acció. Si tens idees per Sant Feliu, proposa-les i treballa-les amb la comunitat! T'apuntes?

Per fomentar la innovació tecnològica oferim 3 activitats diverses relacionades amb el pensament computacional i la programació.

Activitats educatives

 1. Introducció al Scratch: jugar programar, programar jugant. Els nens s'introduiran en el coneixement de llenguatge de programació Scratch, crearan les seves pròpies animacions i jocs mitjançant la programació. Aquest tipus d'activitats afavoreixen el desenvolupament de noves habilitats com la resolució de problemes, el raonament lògic o contribuir a altres ciències relacionades com la matemàtica.

  Més informació: http://www.santfeliu.cat/go.faces?xmid=26194
 1.  Introducció a l'App Inventor: Crea la teva primera aplicació mòbil.

Amb aquesta activitat els joves de la nostra ciutat podran desenvolupar la seva primera aplicació mòbil, tot d'una manera divertida i creativa, mitjançant eines i recursos com l'App Inventor. En una sessió de dues hores es podran crear una versió pròpia d'algun dels videojocs més coneguts com l'Arkanoid, l'Space Invaders o el BallBounce.
Més informació:  www.santfeliu.cat/coderobot

 1.  Introducció a la Robòtica.

Els joves de la nostra ciutat coneixeran Little Bits, un recurs open source basat en petits mòduls electrònics que es connecten entre si formant circuits i prototips com a comandaments d'un software que nosaltres mateixos podem crear. També se'ls introduirà en l'eina de programació Scratch, llenguatge de programació visual lliure, que hauran de combinar amb Little Bit per a la creació del seu primer videojoc.

Més informació: www.santfeliu.cat/coderobot


Oferim també dos activitats més relacionades amb l'acreditació de competències digitals Actic i Seguretat a  Internet

 1. AULA DIGITAL : ACTIC

L'ACTIC  és una certificació acreditativa de la competència digital (nivell bàsic, mitjà o avançat) mitjançant un certificat que emet la Generalitat. Aquests certificats són una eina que pot facilitar l'obtenció d'una feina, la promoció professional, l'accés a eines d'aprenentatge virtual o l'obtenció d'una certificació professional. Durant l'activitat els alumnes rebran tota la informació necessària per saber com examinar-se i on, quins coneixements acredita, com s'avalua, i veuran també un exemple de la prova.

Més informació: http://www.santfeliu.cat/go.faces?xmid=26199
 

 1. AULA DIGITAL: Seguretat a Internet

L'objectiu d'aquesta activitat és conscienciar als més petits de la importància de fer un ús segur de les xarxes socials i Internet, ja que son eines que utilitzen en el seu dia a dia. Amb aquestes sessions els joves prenen consciència dels perills que pot comportar Internet i quines eines i recursos hi ha al seu abast per prevenir-los i solucionar-los

Més informació: http://www.santfeliu.cat/go.faces?xmid=26199

Si voleu que us en facilitem més informació, podeu consultar la nostra secció d'innovació educativa o envieu un correu a tic@santfeliu.cat. Ens trobareu a la Torre del Roser, c/Joan XXIII, segona planta, telèfon 93 685 80 24

Totes aquestes activitats posen en valor que emprendre és viure en projectes i que cal educar per emprendre en l'era digital.

ENVIAR PER EMAILCancel·lar enviament de correu
* Camps obligatoris
Enviar